• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek op maat waterdicht

Uniek in de markt zijn onze Shadow Comfort waterdichte en winddichte Olefin stoffenWanneer u niet uit de voeten kunt met een standaard schaduwdoek of zonnedoek dan kunnen we dit voor u op maat maken in ons eigen atelier. 
Hoe groot zijn de curves in een schaduwdoek?
Een schaduwdoek kan in elke gewenst maatvoering gemaakt worden. Schaduwdoeken die op drie of vier hoeken worden bevestigd zijn altijd voorzien van curves. Houd er rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt. De curve bedraagt ongeveer 5 á 6% per zijde.

Schaduwdoek met rechte hoek
De opgegeven maatvoering betreft altijd de afmeting gemeten van triangel oog naar triangel oog. De doekmaat is dus altijd kleiner na aftrek van het percentage van de curves. Bij maatvoeringen smaller dan 2 meter moet u zich afvragen of het schaduwdoek zijn functie behoudt.

Bij maatwerk is het zeer belangrijk dat u ons een goede tekening of schets aanlevert. Vooral bij ongelijkzijdige en 90 graden doeken is het van groot belang. Via deze link kunt u vrij eenvoudig uw driehoek berekenen en kunt u een tekening of bijlage hiervan in het winkelwagentje toevoegen. Voor de juiste prijsberekening dient u de hoogte en lengtematen in te geven.

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Waterafstotend

Roma


een mooie gebroken witte kleur en zorgt voor vele mogelijkheden. Deze kleur is tevens makkelijk met andere kleuren te combineren.
Waterafstotende kwaliteit. Als het doek helemaal verzadigd is met water kan deze stof alsnog een beetje doornevelen.

Red


Rood is een warme kleur die aandacht trekt. 
Waterafstotende kwaliteit. Als het doek helemaal verzadigd is met water kan deze stof alsnog een beetje doornevelen.

Denim


De blauwe kleur van denim komt van de kleurstof indigo. Een mooie blauwe kleur die past in elke woonstijl.
Waterafstotende kwaliteit. Als het doek helemaal verzadigd is met water kan deze stof alsnog een beetje doornevelen.

Cool Blue


Een fellere blauwe kleur welke uitstekend geschikt is voor schaduwdoeken op bijvoorbeeld kinderspeelplaatsen.
Waterafstotende kwaliteit. Als het doek helemaal verzadigd is met water kan deze stof alsnog een beetje doornevelen.

Taupe


Waterdicht

Lava White


Deze kleur heeft een fluweelpoederige en mooi intense uitstraling. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Urban Taupe


De Urban taupe kleur uit de Shadow Comfort collectie is een warme, bruine zand tint. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met veel andere tinten in verschillende interieurstijlen. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Elephant Grey


Bent u op zoek naar een waterdicht doek in een mooie grijze kleur? De Elephant Grey heeft een sfeervolle uitstraling en valt makkelijk te combineren met zowel koele als warme tinten in verschillende interieurstijlen.  Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Soft Black


Zwart is op zichzelf staand al een blikvanger in uw tuin of terras. Zwart combineert heel goed met alle andere kleuren. Het zorgt voor een mooi contrast en zal andere kleuren alleen maar beter naar voren laten komenTijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Old Ocre:


Oker is een warme tint geel die vooral vrolijkheid brengt in de ruimte. Het geeft een warme sfeer en is op veel manieren te combineren.
Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

De Shadow Comfort Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed", wat de beste manier is om stof te creëren met uitzonderlijke kleurechtheid en UV-bestendigheid. Deze methode brengt pigment in de kern van elk garen, voor langdurige, levendige kleuren.
Onze in de massa geverfde outdoorstof behoudt zijn rijke tinten en uiterlijk na jaren van zon, schoonmaken en slijtage. Dat betekent dat er geen vervaging of verkleuring optreedt, zelfs niet in ruwe buitenomgevingen.

Moeiteloos onderhoud van de natuurlijk vlekbestendige Olefin stoffen. De waterdichte Shadow Comfort Olefin stof biedt het ultieme op het gebied van onderhoudsgemak en vlekbestendigheid. Onze materialen zijn gemaakt van hydrofobe garens en stoten op natuurlijke wijze vocht, vuil en morsen af.

Vloeistoffen blijven op het oppervlak zitten in plaats van in de stof te absorberen. Hierdoor kunnen vlekken met minimale inspanning worden weggeveegd, in de meeste gevallen met alleen water en zeep. Zelfs hardnekkige vlekken op oliebasis kunnen met heavy duty worden aangepakt

Shadow Comfort Olefin stoffen zijn chloorbestendig, dus bestand tegen blootstelling aan chemicaliën in zwembaden en bubbelbaden, voor een superieure levensduur. Onze materialen zijn bestand tegen afbraak door chloor, broom en andere standaard ontsmettingsmiddelen.

Deze chemische tolerantie zorgt voor mooie, duurzame bekleding, tinten en afdekkingen in residentiële en commerciële wateromgevingen. De Shadow Comfort Olefin stoffen behouden hun integriteit zonder verkleuring of schade.

Shadow Comfort waterdichte stoffen bereiken een uitzonderlijke scheurweerstand en breuksterkte dankzij onze continue filamentgarenconstructie. In tegenstelling tot stoffen gemaakt van stapelvezels, worden onze eigen garens gesponnen als één doorlopende streng.

Dit vergroot de treksterkte van de stof aanzienlijk, waardoor scheuren, haken en gaten tijdens de productie en het dagelijks gebruik worden voorkomen. De Shadow Comfort Olefin stoffen hebben minimaal 50% hogere scheurweerstand vergeleken met standaard outdoor stoffen.

100% Europese productie en grondstoffen - Shadow Comfort's toewijding aan kwaliteits- en veiligheidsnormen!
De Shadow Comfort waterdichte Olefin stoffen worden met trots volledig in Europa geproduceerd om de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen te handhaven.  

100% milieuvriendelijk en duurzaam - Shadow Comfort's inzet voor het milieu
Bij Shadow Comfort vormt het milieubewustzijn de kern van onze stofontwikkeling en -productie. We streven ernaar innovatieve stoffen te leveren en tegelijkertijd onze voetafdruk te minimaliseren.

We hebben minder middelen gebruikt om een ​​beter product te maken. De Olefin stof is gemaakt met een van de lichtste materialen die beschikbaar zijn (deze stof drijft op water!), dus we hebben minder grondstoffen nodig om 1 m2 stof te maken. 

Onderhoudsinstructies:
De hoogwaardige Olefin stoffen zijn gemaakt om lang mee te gaan en ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Het nemen van basisvoorzorgsmaatregelen verlengt de levensduur echter nog verder.

Volg deze tips om de duurzaamheid en het uiterlijk te behouden:
– Alleen aan de lucht drogen – Hang altijd droge stoffen op in plaats van ze in de machine te laten drogen om schade door overmatige hitte te voorkomen.
– Beschermd opslaan – Bescherm ongebruikte stoffen tegen zonlicht, regen, sneeuw en andere elementen die materialen na verloop van tijd kunnen aantasten.
– Vermijd reflecterende oppervlakken – Plaats het apparaat niet naast reflecterend metaal of glas dat de stralen kan bundelen en voortijdige slijtage kan veroorzaken.
– Geen verwarmingselementen – Plaats het apparaat niet direct op apparaten die warmte genereren waardoor de vezels kunnen worden afgebroken.

Neem contact op met ons team als u vragen heeft over het verzorgen en reinigen van de Shadow Comfort Olefin-stoffen. Wij zijn hier om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat u het meeste uit onze materialen haalt.

Shadow Comfort Olefin 5-jarige stofgarantie:
Shadow Comfort biedt 5 jaar garantie tegen het onbruikbaar worden van de stof als gevolg van kleur- of sterkteverlies onder de volgende omstandigheden:

1.Olefin-stoffen moeten correct worden geïnstalleerd en het onderhoud ervan moet de instructies en aanbevelingen van de fabrikant volgen. Garantie geldt niet indien schade het gevolg is van verkeerd gebruik, perforaties, krassen op voorwerpen die geen functie hebben die verband houdt met die van de stof en ongelukken, nalatigheid, vandalisme of extreme natuurverschijnselen.
2. Het defect moet binnen 15 dagen na het ontstaan ​​schriftelijk worden gemeld.

Voordelen waterdichte Shadow Comfort Olefin schaduwdoeken:
* Hoge UV bescherming
* Weefselgewicht: 210 gr/m2
* Waterdicht door speciale coating
* Speciale productie rollen op 3,20 m breed (normale rolbreedte 1,60 m)
* 100% recyclebaar / mileuvriendelijk
* extreem vuilafstotend
* Europese kwaliteit
* Verkleurt niet
* Geen hinderlijke parasolvoet
* prijstechnisch gunstige zonwering

Nadelen waterdichte schaduwdoeken:
* altijd schuine afloop van minimaal 30 cm. per meter diepte
* Een kleine "oneffenheid" in weving in het doek kan voorkomen. Hier zal het doek niet op doorlekken. Bij deze duurdere hoogwaardige stoffen is een kleine tolerantie algemeen toelaatbaar in de zonweringsindustrie.
juiste montage is zeer belangrijk
* doorlekken naden kan voorkomen
* doordat er minder rek op deze stof zit kunnen de naden in de hoek plooien
* warmte blijft langer onder het schaduwdoek hangen

Waterdichte coating Outdoor Olefin stof:
De Shadow Comfort Olefin outdoor stof is voorzien van een coating laag. Doordat de stoffen verwerkt worden in onze productie kan het voorkomen dat er in deze stoffen lichte vouwen/strepen ontstaan. Dit zijn geen beschadigingen die de waterdichte coating aan zullen tasten. De ervaring leert dat wanneer u de harmonicadoeken enige tijd buiten laat hangen deze zogenaamde strepen niet meer zichtbaar zijn. De doeken zullen hoofdzakelijk alleen aan de bovenzijde deze "strepen" vertonen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

Klik hier indien u meer wilt weten over de kwaliteit van deze Olefin stoffen.

Tips & tricks nodig voor de montage?

HET WATERDICHTE DOEK IS VOORZIEN VAN WATERDICHTE COATING. HET SCHADUWDOEK DIENT MET DEZE WATERDICHTE COATING AAN DE ONDERZIJDE TE WORDEN GEMONTEERD. (LOGO SHADOW COMFORT ZIT AAN DE ONDERZIJDE)

HET KAN VOORKOMEN DAT DE NADEN SOMS NIET HELEMAAL WATERDICHT ZIJN.

Download onze eenvoudige montage instructie voor uw Shadow Comfort® schaduwdoek via onderstaande link!

Download montage instructie waterdicht

Uniek in de markt zijn onze Shadow Comfort waterdichte en winddichte Olefin stoffenWanneer u niet uit de voeten kunt met een standaard schaduwdoek of zonnedoek dan kunnen we dit voor u op maat maken in ons eigen atelier. 
Hoe groot zijn de curves in een schaduwdoek?
Een schaduwdoek kan in elke gewenst maatvoering gemaakt worden. Schaduwdoeken die op drie of vier hoeken worden bevestigd zijn altijd voorzien van curves. Houd er rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt. De curve bedraagt ongeveer 5 á 6% per zijde.

Schaduwdoek met rechte hoek
De opgegeven maatvoering betreft altijd de afmeting gemeten van triangel oog naar triangel oog. De doekmaat is dus altijd kleiner na aftrek van het percentage van de curves. Bij maatvoeringen smaller dan 2 meter moet u zich afvragen of het schaduwdoek zijn functie behoudt.

Bij maatwerk is het zeer belangrijk dat u ons een goede tekening of schets aanlevert. Vooral bij ongelijkzijdige en 90 graden doeken is het van groot belang. Via deze link kunt u vrij eenvoudig uw driehoek berekenen en kunt u een tekening of bijlage hiervan in het winkelwagentje toevoegen. Voor de juiste prijsberekening dient u de hoogte en lengtematen in te geven.

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Waterdicht schaduwdoek op maat laten maken?

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een extra groot waterdicht schaduwdoek? Of een waterdicht zonnedoek in een speciale vorm? Bij Nettenverkoop helpen we u graag met het op maat laten maken van een waterdicht schaduwdoek.

Diverse waterdichte schaduwdoeken op maat

Naast waterdichte schaduwdoeken kunt u bij ons ook terecht voor een waterdoorlatend schaduwdoek op maat. Geen terras of balkon is hetzelfde. Vandaar dat u bij ons de keuze heeft uit diverse vormen schaduwdoeken:

Schaduwdoeken driehoek waterdicht

Met een schaduwdoek driehoek waterdicht zorgt u voor een trendy en speelse look op uw terras of balkon. Bij Nettenverkoop heeft u de keuze uit een schaduwdoek driehoek ongelijkzijdig, gelijkzijdig of met een hoek van 90 graden.

Schaduwdoeken vierkant waterdicht

Een vierkant waterdicht schaduwdoek is perfect om een groot oppervlak van uw tuin of terras schaduw- en regenvrij te maken. Een vierkant schaduwdoek kenmerkt zich uiteraard door zijn gelijke zijdes. Bij Nettenverkoop kunt u echter ook terecht voor extra grote schaduwdoeken.

Schaduwdoeken rechthoek waterdicht

Wanneer u een lang en smal terras of balkon heeft is een rechthoekig waterdicht schaduwdoek een goede oplossing. Hoe kort of lang de zijdes van uw gewenste schaduwdoek rechthoek ook moeten zijn, wij maken het graag voor u op maat!

Bevestigingsmaterialen voor waterdichte schaduwdoeken op maat

Een schaduwdoek is eenvoudig te bevestigen met de juiste bevestigingsmaterialen. Bij Nettenverkoop vindt u alle bevestigingsmaterialen die u nodig heeft. Van spanners en schroefogen tot karabijnhaken of zelfs volledige bevestigingssets.

Bij maatwerk is het zeer belangrijk dat u ons een goede tekening of schets aanlevert zodat we in de productie goed weten hoe de doeken moeten worden gemaakt. Vooral bij ongelijkzijdige en 90 graden doeken is het van groot belang. Via deze link kunt u vrij eenvoudig uw driehoek berekenen en kunt u een tekening of bijlage hiervan in het winkelwagentje toevoegen. Voor de juiste prijsberekening dient u de hoogte en lengtematen in te geven.

Let op! Wanneer u een maatwerk schaduwdoek besteld kan dit niet geretourneerd worden en vervalt het wettelijke herroepingsrecht

Waterdicht Olefin schaduwdoek:

Van den Eijnde Nettenverkoop is bij uitstek dé specialist op het gebied van maatwerk schaduwdoeken. Alle schaduwdoeken worden op maat gemaakt in ons eigen atelier. 

Het gewicht van Olefin is lager dan bij andere vergelijkbare outdoorstoffen en is gemaakt met een van de lichtste materialen die beschikbaar zijn (olefin drijft op water). Dus we hebben minder materiaal nodig om 1 m2 stof te maken. Daarom hebben de Olefin een lichter gewicht per m2 maar biedt het betere eigenschappen dan het merendeel van bestaande stoffen die op de markt beschikbaar zijn.

Is Olefin waterafstotend of waterdicht? De Olefin stoffen zijn waterdicht dankzij de nieuwe milieuvriendelijke coating. 

De Olefin kleuren zijn Solution dyed. Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt de hoogste kleurechtheid omdat de pigmenten tijdens de productie in garens worden gebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. In niet- oplossingsgeverfde stoffen is alleen het oppervlak van het garen geverfd (gekleurd), het binneste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder wordt en sneller de kleur verliest.

Olefin is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Daardoor kunnen vlekken en vuil in de spleten tussen de garens achterblijven maar zullen deze nooit binnendringen, daarom kunnen vlekken en vuil gemakkelijk worden verwijderd. Olefin is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor het reinigen wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel tast de stof of de kleuren niet aan. Als u moeilijk te verwijderen vlekken heeft, aarzel dan niet om bleekmiddel of andere schoonmaakchemicaliën te gebruiken.

Bij storm of zware windstoten adviseren we u het doek te demonteren. Met een katrolset van Shadow Comfort demonteert u het schaduwdoek in een handomdraai. Naast deze katrolset hebben heeft u ook keuze uit diverse RVS bevestigingssets zodat u ten alle tijden uw Shadow Comfort schaduwdoek probleemloos kunt monteren of demonteren.

 

 


Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice