• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Zonwering met zuignappen

Shadow Comfort heeft practische, simpele en duurzame zonwerende screens in het assortiment opgenomen.

Middels zuignappen, dus zonder boren of schroeven, kunt u in een handomdraai uw zonwering bevestigen op het raam. Dit alles zorgt voor een prettiger binnenklimaat maar met behoud van uitzicht. Ideaal voor woningen waar u niets permanent in wilt, kan of mag bevestigen op de ramen en kozijnen.

De screens passen op elk raam. Ons advies is om deze aan de buitenzijde te bevestigen. De zuignappen zijn van een goede kwaliteit en hebben een diameter van 5 cm en zijn voorzien van een schroefdraad waardoor u het screendoek eenvoudig met moertjes kunt bevestigen.

Wat is het verschil tussen een doek en een screen?
De uitstraling van het doek is grover ten aanzien van het screen. Doek is gemaakt van geweven HDPE en is afgewerkt met een polypropyleen band rondom. Het screen is een polyester inlage met een PVC coating. De randen van het screendoek zijn omgestikt (dus van hetzelfde materiaal). De screens hebben een gladdere en strakkere uitstraling als een HDPE doek. Wat zonwering betreft zit er nauwelijks verschil tussen.

Een licht of donker schaduwdoek?
Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Hebt u op warme lente en zomerse dagen ook zoveel last van de hitte en warmt uw huis snel op? Met de screens uit het assortiment van Shadow Comfort heeft u de ideale oplossing om snel, gemakkelijk en betaalbaar de warmte buiten te houden.

Een schaduwdoek op maat is een voordelige en eenvoudige oplossing om warmte en zonnestralen buiten te houden. Deze zonwerende screens uit het Shadow Comfort assortiment geven u nagenoeg volledige bescherming tegen de zon en schadelijke UV-stralen. De kleur, materiaal en samenstelling van het doek is bepalend voor de hoogte van de schaduwfactor.

Middels zuignappen, dus zonder boren of schroeven, kunt u in een handomdraai uw zonwering bevestigen op het raam. Dit alles zorgt voor een prettiger binnenklimaat maar met behoud van uitzicht. Ideaal voor woningen waar u niets permanent in wilt, kan of mag bevestigen op de ramen en kozijnen.

Voor elk budget hebben we een passende oplossing voor u:

- Zonwering doek maatwerk zuignappen HDPE materiaal afgewerkt met PP band en zeilogen
Zonwering screen maatwerk zuignappen Screendoek polyester met pvc coating

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Het weren van warmte heeft echter vooral te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectie waarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

De screens uit het assortiment van Shadow Comfort kunnen voor u op maat gemaakt worden maar u kunt dit ook zelf doen. Met een zonnescherm van Shadow Comfort blijft u op een betaalbare manier altijd de hitte de baas. Shadow Comfort biedt u op deze manier practische, simpele en duurzame oplossingen aan als het gaat om een zonwering op maat. Zo bent u verzekerd van een goede en betaalbare oplossing tegen de hitte in huis.

Een zonnescherm op maat van Shadow Comfort is gemakkelijk zelf op te hangen. U plaatst de zuignappen door de geplaatste zeilringen in de screens en kunt u deze in een handomdraai monteren of demonteren op uw ramen. Afwijkende maten zijn geen probleem. Voor schuine zijdes of ronde ramen vragen we u om vooraf even contact op te nemen. 

Via onze site kunt heel gemakkelijk uw zonnescherm op maat bestellen. In een paar simpele stappen maakt u de keuze voor het juiste formaat en kleur. In het winkelwagentje kunt u een tekening toevoegen om de juiste positie van de zeilringen/zuignappen aan te geven.

Onze Shadow Comfort specialisten gaan net een stapje verder. Maatwerk behoort tot onze core business, bijvoorbeeld een verandadoekharmonicadoekschaduwdoek of schaduwdoek stroken. Wij streven er altijd naar om met de klant een passende oplossing te bedenken. Mocht ons zeer uitgebreide assortiment niet voldoende zijn dan kunnen we in ons eigen atelier een maatwerkoplossing voor u maken. In onze digitale showroom kunt u foto's vinden van heel veel toepassingen.

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 

SHOWROOM

Komt u er nog niet uit en hebt u advies nodig van onze specialisten neem dan contact met ons op.
CONTACT

Meer informatie over wie we zijn en wat we doen?  klik hier

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice