• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Olefin 210 Waterdicht

Uniek in de markt zijn onze Shadow Comfort waterdichte en winddichte Olefin stoffen! Superieure kleurprestaties met Solution Dyed Olefin stoffen. Alle kleuren zijn Solution Dyed, wat de beste manier is om stof te creëren met uitzonderlijke kleurvastheid en UV-bestendigheid. Deze methode brengt pigment in de kern van elk garen, voor langdurige, levendige kleuren. Onze in de massa geverfde outdoorstof behoudt zijn rijke tinten en uiterlijk na jaren van zon, schoonmaken en slijtage. Dat betekent dat er geen vervaging of verkleuring optreedt, zelfs niet in ruwe buitenomgevingen. Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Lava White


Deze kleur heeft een fluweelpoederige en mooi intense uitstraling. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Urban Taupe


De Urban taupe kleur uit de Shadow Comfort collectie is een warme, bruine zand tint. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met veel andere tinten in verschillende interieurstijlen. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Elephant Grey
Bent u op zoek naar een waterdicht doek in een mooie grijze kleur? De Elephant Grey heeft een sfeervolle uitstraling en valt makkelijk te combineren met zowel koele als warme tinten in verschillende interieurstijlen.  Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Soft Black


Zwart is op zichzelf staand al een blikvanger in uw tuin of terras. Zwart combineert heel goed met alle andere kleuren. Het zorgt voor een mooi contrast en zal andere kleuren alleen maar beter naar voren laten komen. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Old Ocre
Oker is een warme tint geel die vooral vrolijkheid brengt in de ruimte. Het geeft een warme sfeer en is op veel manieren te combineren.
Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

Inspiratie nodig? 

Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Uniek in de markt zijn onze Shadow Comfort waterdichte en winddichte Olefin stoffen! Superieure kleurprestaties met Solution Dyed Olefin stoffen. Alle kleuren zijn Solution Dyed, wat de beste manier is om stof te creëren met uitzonderlijke kleurvastheid en UV-bestendigheid. Deze methode brengt pigment in de kern van elk garen, voor langdurige, levendige kleuren. Onze in de massa geverfde outdoorstof behoudt zijn rijke tinten en uiterlijk na jaren van zon, schoonmaken en slijtage. Dat betekent dat er geen vervaging of verkleuring optreedt, zelfs niet in ruwe buitenomgevingen. Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Shadow Comfort waterdichte Olefin Outdoor stoffen:

Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Op dit moment worden Olefin en Sunbrella gezien als de beste soorten buitenstof. Daarom wat meer achtergrondinformatie over beide producten.

Sunbrellastof wordt geweven met tot in de kern geverfde acrylvezels. Hierdoor is deze textielsoort volledig UV-bestendig en kleurvast. Tijdens het productieproces van Sunbrella krijgt de vezel na de kleuring een coating die beschermt tegen vuil en vlekken.

Olefin wordt geproduceerd uit een polypropyleenvezel. Met behulp van titanium als katalysator wordt polypropyleen omgezet in vezels. Tijdens de productie worden de vezels in een oplossing geverfd, waardoor de stof kleurvast wordt. Ook worden er UV-remmers toegevoegd om de werking van UV-straling tegen te gaan.

Enkele belangrijkste voordelen van Olefin zijn:

Goedkoper: Het proces dat wordt gebruikt om Olefin te creëren is op grote schaal beschikbaar. Daardoor is Olefin relatief goedkoop om te produceren.
Milieuvriendelijk:Propyleen werd traditioneel verbrand tijden de olieproductie omdat het niet veel practische toepassingen had. Nu wordt het voormalig afvalmateriaal echter gerecycled om polypropyleen of Olefin te maken. Bovendien is de vezel zelf in hoge mate recyclebaar en kan deze tot 10 keer worden gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen.
Comfortabel: Olefin is opmerkelijk zacht en glad
Waterdicht: Vocht wordt afgevoerd en droogt snel op
Duurzaam: Olefin is zeer duurzaam en is bijzonder goed bestand tegen slijtage
Kleurecht: Het verven gebeurt met behulp van een oplossing tijdens het productieproces waardoor Olefin een ongeloofelijke kleurechtheid krijgt.
Veelzijdig: Dit materiaal beschikt over een groot aantal kleuren, patronen en dessins
Makkelijk te reinigen: Olefin is bestand tegen schimmel, chemicaliën en insecten en is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Het grootste nadeel van Olefin is dat het materiaal gevoelig is voor extreme temperaturen. Daarom is het belangrijk om het materiaal in de buitenlucht te drogen en mag het dus niet in een wasdroger.

De belangrijkste verschillen Olefin vs Sunbrella

Duurzaamheid: Sunbrella heeft een superieure duurzaamheid t.o.v. Olefin en is bijzonder slijtvast
Waterbestendigheid: Hoewel Sunbrella meestal beter bestand is tegen water, slijt Olefin minder naar verloop van tijd, zelfs wanneer het vaak wordt blootgesteld aan zout water en chloorwater.
Stijl: Qua stijl staan Olefin en Sunbrella vrijwel op gelijke voet. Beide zijn verkrijgbaar in een breed scala aan patronen, kleuren en designs. Sunbrella komt echter jaarlijks met een groter scala met nieuwe designs en kleuren.
UV weerstand en kleurvastheid: Bij de productie van beide stoffen wordt gebruik gemaakt van oplossingsverven, zodat ze beide vrij goed bestand zijn tegen verbleken. 
Eco-vriendelijk: Olefin is hier duidelijk de winnaar. Het proces achter het creëren ervan heeft een lage CO2-voetafdruk, en het kan tot 10 keer worden gerecycled zonder nadelige gevolgen. Acryl dat in Sunbrella wordt gebruikt is namelijk niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar.
Comfort: beide stoffen voelen heel comfortabel. Ze blijven koel wanneer het aan direct zonlicht worden blootgesteld.
Vlekbestendigheid. Als het gaat om vlekbestendigheid heeft Sunbrella een streepje voor. 
Onderhoud: zowel Olefin als Sunbrella zijn gemakkelijk te reinigen met water en groene zeep. Olefin mag echter niet in de wasdroger en moet in de buitenlucht drogen.

Zowel Sunbrella als Olefin zijn zeer betrouwbare opties voor gerbuik als outdoor schaduwdoeken. Op punten wint Olefin het van Subrella, met als belangrijkste argumenten de prijs en het milieuaspect. Dus een belangrijke reden om deze Olefin stoffen op te nemen in het Shadow Comfort assortiment.

De Shadow Comfort Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed", wat de beste manier is om stof te creëren met uitzonderlijke kleurechtheid en UV-bestendigheid. Deze methode brengt pigment in de kern van elk garen, voor langdurige, levendige kleuren.
Onze in de massa geverfde outdoorstof behoudt zijn rijke tinten en uiterlijk na jaren van zon, schoonmaken en slijtage. Dat betekent dat er geen vervaging of verkleuring optreedt, zelfs niet in ruwe buitenomgevingen.

Moeiteloos onderhoud van de natuurlijk vlekbestendige Olefin stoffen. De waterdichte Shadow Comfort Olefin stof biedt het ultieme op het gebied van onderhoudsgemak en vlekbestendigheid. Onze materialen zijn gemaakt van hydrofobe garens en stoten op natuurlijke wijze vocht, vuil en morsen af.

Vloeistoffen blijven op het oppervlak zitten in plaats van in de stof te absorberen. Hierdoor kunnen vlekken met minimale inspanning worden weggeveegd, in de meeste gevallen met alleen water en zeep. Zelfs hardnekkige vlekken op oliebasis kunnen met heavy duty worden aangepakt

Shadow Comfort Olefin stoffen zijn chloorbestendig, dus bestand tegen blootstelling aan chemicaliën in zwembaden en bubbelbaden, voor een superieure levensduur. Onze materialen zijn bestand tegen afbraak door chloor, broom en andere standaard ontsmettingsmiddelen.

Deze chemische tolerantie zorgt voor mooie, duurzame bekleding, tinten en afdekkingen in residentiële en commerciële wateromgevingen. De Shadow Comfort Olefin stoffen behouden hun integriteit zonder verkleuring of schade.

Shadow Comfort waterdichte stoffen bereiken een uitzonderlijke scheurweerstand en breuksterkte dankzij onze continue filamentgarenconstructie. In tegenstelling tot stoffen gemaakt van stapelvezels, worden onze eigen garens gesponnen als één doorlopende streng.

Dit vergroot de treksterkte van de stof aanzienlijk, waardoor scheuren, haken en gaten tijdens de productie en het dagelijks gebruik worden voorkomen. De Shadow Comfort Olefin stoffen hebben minimaal 50% hogere scheurweerstand vergeleken met standaard outdoor stoffen.

100% Europese productie en grondstoffen - Shadow Comfort's toewijding aan kwaliteits- en veiligheidsnormen!
De Shadow Comfort waterdichte Olefin stoffen worden met trots volledig in Europa geproduceerd om de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen te handhaven.  

100% milieuvriendelijk en duurzaam - Shadow Comfort's inzet voor het milieu
Bij Shadow Comfort vormt het milieubewustzijn de kern van onze stofontwikkeling en -productie. We streven ernaar innovatieve stoffen te leveren en tegelijkertijd onze voetafdruk te minimaliseren.

We hebben minder middelen gebruikt om een ​​beter product te maken. De Olefin stof is gemaakt met een van de lichtste materialen die beschikbaar zijn (deze stof drijft op water!), dus we hebben minder grondstoffen nodig om 1 m2 stof te maken. 

Onderhoudsinstructies:
De hoogwaardige Olefin stoffen zijn gemaakt om lang mee te gaan en ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Het nemen van basisvoorzorgsmaatregelen verlengt de levensduur echter nog verder.

Volg deze tips om de duurzaamheid en het uiterlijk te behouden:
– Alleen aan de lucht drogen – Hang altijd droge stoffen op in plaats van ze in de machine te laten drogen om schade door overmatige hitte te voorkomen.
– Beschermd opslaan – Bescherm ongebruikte stoffen tegen zonlicht, regen, sneeuw en andere elementen die materialen na verloop van tijd kunnen aantasten.
– Vermijd reflecterende oppervlakken – Plaats het apparaat niet naast reflecterend metaal of glas dat de stralen kan bundelen en voortijdige slijtage kan veroorzaken.
– Geen verwarmingselementen – Plaats het apparaat niet direct op apparaten die warmte genereren waardoor de vezels kunnen worden afgebroken.

Neem contact op met ons team als u vragen heeft over het verzorgen en reinigen van de Shadow Comfort Olefin-stoffen. Wij zijn hier om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat u het meeste uit onze materialen haalt.

Shadow Comfort Olefin 5-jarige stofgarantie:
Shadow Comfort biedt 5 jaar garantie tegen het onbruikbaar worden van de stof als gevolg van kleur- of sterkteverlies onder de volgende omstandigheden:

1.Olefin-stoffen moeten correct worden geïnstalleerd en het onderhoud ervan moet de instructies en aanbevelingen van de fabrikant volgen. Garantie geldt niet indien schade het gevolg is van verkeerd gebruik, perforaties, krassen op voorwerpen die geen functie hebben die verband houdt met die van de stof en ongelukken, nalatigheid, vandalisme of extreme natuurverschijnselen.
2. Het defect moet binnen 15 dagen na het ontstaan ​​schriftelijk worden gemeld.

Voordelen waterdichte Shadow Comfort Olefin schaduwdoeken:
* Hoge UV bescherming
* Weefselgewicht: 210 gr/m2
* Waterdicht door speciale coating
* Speciale productie rollen op 3,20 m breed (normale rolbreedte 1,60 m)
* 100% recyclebaar / mileuvriendelijk
* extreem vuilafstotend
* Europese kwaliteit
* Verkleurt niet
* Geen hinderlijke parasolvoet
* prijstechnisch gunstige zonwering

Nadelen waterdichte schaduwdoeken:
* altijd schuine afloop van minimaal 30 cm. per meter diepte
* Een kleine "oneffenheid" in weving in het doek kan voorkomen. Hier zal het doek niet op doorlekken. Bij deze duurdere hoogwaardige stoffen is een kleine tolerantie algemeen toelaatbaar in de zonweringsindustrie.
juiste montage is zeer belangrijk
* doorlekken naden kan voorkomen
* doordat er minder rek op deze stof zit kunnen de naden in de hoek plooien
* warmte blijft langer onder het schaduwdoek hangen

Waterdichte coating Outdoor Olefin stof:
De Shadow Comfort Olefin outdoor stof is voorzien van een coating laag. Doordat de stoffen verwerkt worden in onze productie kan het voorkomen dat er in deze stoffen lichte vouwen/strepen ontstaan. Dit zijn geen beschadigingen die de waterdichte coating aan zullen tasten. De ervaring leert dat wanneer u de harmonicadoeken enige tijd buiten laat hangen deze zogenaamde strepen niet meer zichtbaar zijn. De doeken zullen hoofdzakelijk alleen aan de bovenzijde deze "strepen" vertonen.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice