• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek vierkant

Bent u op zoek naar een vierkant schaduwdoek? Op Nettenverkoop vindt u vierkante zonnedoeken in diverse dessins , kleuren en maten. Kies de gewenste variant, plaats uw bestelling en wij gaan voor u aan de slag!

Waarom een schaduwdoek vierkant?

Een vierkant schaduwdoek is een slimme oplossing om uw tuin, terras of zwembad te beschutten. Het doek is makkelijk op te hangen, beschermt tegen de zon en zorgt voor meer privacy. Zo creëert u binnen een handomdraai een plekje in de schaduw en kunt u ongestoord ontspannen in uw tuin.

In onze webshop verkopen wij vierkante zonnedoeken van het merk Shadow Comfort. Deze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en dessins. Ook beschermen ze tegen UV-straling en zijn ze eenvoudig te reinigen met water en (groene) zeep.

Diverse maten vierkant schaduwdoeken

De maten van de schaduwdoeken op Nettenverkoop.nl gaan van 2x2 meter tot 6x6 meter. De meest populaire maten zijn de varianten van 4x4 en 5x5 meter. Een vierkant schaduwdoek in deze maten is ideaal om beschutting te creëren op uw (tuin) terras.

Hieronder vindt u een overzicht van alle standaard maten:

Zit de gewenste maat er niet tussen? Dan is het goed om te weten dat onze vierkante schaduwdoeken op maat te maken zijn. Op de pagina schaduwdoek vierkant op maat leest u hoe dit werkt.

Hoe groot zijn de curves in een vierkant schaduwdoek?

Een schaduwdoek kan in elke gewenst maatvoering gemaakt worden. Schaduwdoeken die op drie of vier hoeken worden bevestigd zijn altijd voorzien van curves. Houd er rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt. De curve bedraagt ongeveer 5 á 6% per zijde. De opgegeven maatvoering betreft altijd de afmeting gemeten van triangel oog naar triangel oog. De doekmaat is dus altijd kleiner na aftrek van het percentage van de curves. 

Groot aanbod kleuren

Bij Nettenverkoop kunt u uw vierkante zonnedoek volledig aanpassen aan de rest van uw tuininrichting. Kies voor één van de beschikbare kleuren zoals Mystic grey, Arctic white of Country blue en match uw schaduwdoek met de kleur van uw kozijnen, deuren of terrasoverkapping.

Houd er bij de keuze van een kleur rekening mee dat donkere kleuren meer licht blokkeren. Dit zorgt voor meer schaduw, maar ook meer UV-bescherming. Wilt u voorkomen dat het te donker wordt onder uw zonnedoek? Ga dan voor een lichte kleur.

Waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek vierkant?

Naast keuze uit diverse kleuren heeft u ook de keuze uit twee verschillende materialen: waterdicht of waterdoorlatend. Wat zijn de verschillen?

Schaduwdoek vierkant waterdicht

Een schaduwdoek vierkant waterdicht - zoals dit waterdicht schaduwdoek van 3 x 3 meter - beschermt zowel tegen zon als tegen regen. Komt er een bui langs? Dan hoeft u niet bang te zijn dat uw tuinmeubelen nat worden. Het waterbestendige materiaal zorgt ervoor dat de regendruppels op het doek blijven liggen of er aan de zijkant af glijden. Zo blijft uw tuinmeubilair mooi droog.

Schaduwdoek vierkant waterdoorlatend

Wilt u uw terras zo luchtig mogelijk houden en hoeft het schaduwdoek niet perse waterdicht te zijn? Kies dan voor een vierkant waterdoorlatend schaduwdoek. Dit type schaduwdoek zorgt voor de benodigde beschutting en bescherming tegen de zon, maar laat wel een lekker briesje door.

Een populaire variant is het schaduwdoek vierkant 3,6 x 3,6 meter waterdoorlatend. Dit doek is lucht- en waterdoorlatend en heeft een verkoelende werking.

Zonnedoek vierkant bevestigen

Het bevestigen van een vierkant schaduwdoek doet u met een RVS bevestigingsset. In deze set vindt u alles wat u nodig heeft om het doek op te hangen: spanschroeven, karabijnhaken, kettingen en oogplaten. Daarnaast vindt u op Nettenverkoop.nl ook losse bevestigingsmaterialen voor schaduwdoeken.

Nettenverkoop voor al uw schaduwdoeken

Het fijne aan Nettenverkoop.nl is dat u alle benodigdheden voor uw schaduwdoek in één shop kunt bestellen: van doeken tot bevestigingsmaterialen. Daarnaast is het goed om te weten dat wij naast vierkante schaduwdoeken ook rechthoekige en driehoekige schaduwdoeken verkopen. En zit de gewenste maat er niet bij? Dan behoort maatwerk altijd tot de mogelijkheden.

Heeft u alle producten die u nodig heeft gevonden? Plaats u dan uw bestelling en wij gaan direct voor u aan de slag. Vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice