• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Balkondoek

Een balkondoek zorgt voor minder inkijk op uw balkon en zorgt voor een windvrije omgeving. Op drukke plaatsen hebt u waarschijnlijk minder privacy zodat u niet lekker vrij zit op uw eigen balkon. Shadow Comfort heeft daarvoor speciaal balkondoeken in het assortiment opgenomen. Dit scherm kunt u eenvoudig tegen het hekwerk van uw balkon plaatsen en middels kabelbinders of elastieken aan het hekwerk bevestigen. Naast de praktische beschermende functie kunt u hem ook gebruiken als decoratief designelement voor het exterieur, omdat hij smaakvol gekleed gaat in kale en verouderde stalen leuningen.

Het voordeel is dat het balkonscherm aan uw zijde doorzichtig is zodat u er goed doorheen kunt kijken. Aan de andere kant kunnen voorbijgangers niet door het balkonscherm heen kijken. U zit daardoor heerlijk uit het zicht, waardoor u het idee heeft dat u balkon uw eigen privéplekje is.

Balkonscherm ter afscherming tegen windtij

Helaas wordt er soms niet goed nagedacht over de bescherming van uw balkon tegen wind. Als uw balkon net aan de verkeerde kant zit dan zit u de hele tijd in de wind. Vooral als u een vrij hoog balkon heeft dan kunt u hier flink last van hebben. U kan niet even lekker op uw balkon zitten want met de Hollandse wind is het al snel te koud. Een balkonscherm van Shadow Comfort is dan voor u ook de ideale oplossing om uw balkon toch af te schermen tegen de wind. Het balkondoek is middels kabelbinders of elastieken vrij eenvoudig te bevestigen aan het hek. Naast deze balkonschermen is het assortiment onlangs uitgebreid met standaard maten buitengordijnen welke ook op uw balkon gemonteerd kunnen worden. Deze buitengordijnen zorgen niet alleen voor een windvrije omgeving maar zijn ook ideaal bij een laagstaande zon.

Effectieve privacybescherming van hoogwaardig materiaal

Een belangrijke factor voor uw duurzame balkonscherm is natuurlijk het materiaal. Het moet er immers niet alleen goed uitzien, maar moet ook lang meegaan en bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden.

Wij gebruiken voor onze balkondoeken alleen robuust en weerbestendig HDPE-materiaal. Het doek is winddicht en bereikt een windreductie tot 90 procent. De schaduwfactor is afhankelijk van het ontwerp en de kleur en de stof kan een zeer effectieve bescherming tegen zonlicht en de daarbij behorende UV-stralen bieden met maximaal 96 procent. Naast een comfortabele wind- en privacybescherming dient het doek voor het balkon dus ook optimaal als bescherming tegen de zon voor uw planten.

Het kan ook voorkomen dat vervelend vuil van de straat op uw balkon belandt. De balkonrelingen van de schaduwdoeken zijn bestand tegen schimmel en kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een beetje zeepwater. De versterkte band met roestvrijstalen ogen van RVS maakt een veilige en weersbestendige bevestiging mogelijk, zodat de balkonafdekking het hele jaar door en dus ook in de winter kan worden gebruikt.

Een verscheidenheid aan kleuren en maten

Onze balkonschermen zijn verkrijgbaar in vele kleurvariaties. Bijzonder voordelig voor u is dat u het balkonscherm vindt dat bij de zonwering of het schaduwdoek past. Zo krijgt u zowel de goede kwaliteit als een aantrekkelijk design uit één hand en wordt uw terras of balkon een blikvanger in de buurt. Online kunt u eenvoudig een standaard maat balkonscherm bestellen maar uiteraard kunnen we ook een balkondoek voor u op maat maken. De balkonschermen in standaard maten zijn in drie verschillende kleuren te bestellen op een hoogte van 80 en 90 cm. De schermen zijn gemaakt van hoogwaardige HDPE materialen waardoor de installatie eenvoudig binnen enkele minuten kan worden uitgevoerd.

De installatie van een balkondoek

Balkondoeken in standaardafmetingen zijn in een handomdraai te installeren en zijn zeer eenvoudig te monteren, omdat het balkondoek op regelmatige afstanden is voorzien van roestvrijstalen oogjes, waarmee het scherm eenvoudig aan de reling of het rooster van het balkon kan worden bevestigd. Zowel een touw, kabelbinders als expansierails zijn geschikt voor dit doel. De schermen kunnen individueel op de gewenste plaatsen worden bevestigd, bijvoorbeeld met kabelbinders. Houd er rekening mee dat de accessoires niet bij de levering zijn inbegrepen en apart moeten worden aangeschaft. Voor beide productvarianten is het belangrijk dat de balkonrand na de montage verstevigd. Als het balkondoek te groot wordt gemeten, zal deze achteraf in de wind fladderen en dus relatief snel schade oplopen.

Zonwering voor elk balkon

Of u nu de voorkeur geeft aan een balkondoek in standaardafmetingen of aan balkondoeken op maat van de rol, bekijk het grote aanbod in ons assortiment en vind het juiste ontwerp voor uw balkon. Alle producten zijn online te bestellen en worden direct bij u thuis geleverd. Dankzij de eenvoudige montage heeft u vanaf het begin veel plezier met onze balkonschermen. Vanaf nu kunt u op uw balkon genieten van de ontspannen zomer zonder nieuwsgierige blikken van uw buren en aangenaam afgeschermd van de wind.

De voordelen van balkonschermen Shadow Comfort
* Betaalbaar
* HDPE materiaal
* Hoge schaduwfactor
* Windreductie 90%
* UV gestabiliseerd
* Schimmelwerend
* Eenvoudig te bevestigen middels kabelbinders/tyraps

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice