• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Shadow Comfort

Dé marktleider op het gebied van schaduwdoeken

Van den Eijnde Nettenverkoop BV is dé specialist op het gebied van alle soorten schaduwdoekenwinddoeken en netten voor buiten en binnen toepassingen. Wanneer u bijvoorbeeld schaduw- of windvrije omgeving in de tuin of op het terras wilt creëren bent u bij Nettenverkoop aan het juiste adres.

Van de Eijnde Nettenverkoop brengt een zeer veelzijdig assortiment producten onder de naam Shadow Comfort op de markt. De Shadow Comfort producten zijn uniek en onderscheiden door materiaal en kleurgebruik. Naast het enorm uitgebreide assortiment aan standaard maatvoeringen kunnen we ook maatwerk leveren vanuit ons eigen atelier..

Van de Eijnde Nettenverkoop brengt deze doeken op de markt onder de naam Shadow Comfort en Horti Comfort. Naast het enorm uitgebreide assortiment aan standaard maatvoeringen kunnen we ook maatwerk leveren vanuit ons eigen atelier. Door eigen ontwikkeling, import en confectieatelier hebben we alles in in eigen hand. Onze producten worden niet alleen in Nederland en België verkocht maar ook naar alle Europese landen, Caribisch gebied en het Afrikaanse continent.

Meer weten over ons merk? Bezoek hiervoor onze merk pagina www.shadowcomfort.eu

Belangrijk om te weten: De Shadow Comfort waterdoorlatende zonnedoeken zijn gemaakt van sterk UV-werend HDPE materiaal en geven maximale bescherming. Vele factoren zoals kleur, gewicht en de manier van weven bepalen de schaduwfactor van een schaduwdoek. Donkere kleuren hebben veelal een veel hogere schaduwfactor dan lichte kleuren. Naast het assortiment waterdoorlatende schaduwdoeken bieden we ook waterafstotende olefin en polyester schaduwdoeken aan. 

UV stralingen zijn zeer schadelijk voor de huid. Door blootstelling aan deze schadelijke UV stralingen wordt het verouderingsproces versneld en kan het huidkanker veroorzaken. In 2017 heeft het RIVM een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek ingesteld dat ook de gevaren van teveel en direct zonlicht benadrukt. Door klimaatveranderingen worden de zomers steeds heter en nemen deze risico's in de toekomst alleen maar toe. Alle producten uit de Shadow Comfort lijn bieden goede bescherming tegen deze gevaarlijke stralingen. Meer gegevens over dit RIVM onderzoek.

Wat is het verschil tussen een waterdoorlatend HDPE en een waterafstotend schaduwdoek zoals Olefin of Polyester schaduwdoeken?

HDPE (high density polyethyleen) is een UV-zonwerend, licht, water- en winddoorlatend kunststof materiaal. HDPE is de beste keuze als u de hoogste bescherming wilt tegen UV-straling, maar ook verkoeling wilt. Door de geweven structuur van dit materiaal laat het ook wat wind door wat in de warme zomerdagen als heel aangenaam wordt ervaren. Het benauwde en opgesloten gevoel krijgt men niet snel met deze zonnedoeken. Indien de zon verdwijnt achter de wolken dan zit u ook niet meteen helemaal in het donker. Een klein miezerbuitje is ook geen probleem.

Het grote voordeel van Polyester of Olefin kwaliteit schaduwdoeken is dat deze waterafstotend zijn. Op internet vindt u vele aanbieders die vermeldingen maken dat deze doeken 100% waterdicht zijn. Voor het grootste gedeelte is dit ook een juiste aanname maar indien deze kwaliteiten helemaal verzadigen dan kunnen ook deze "waterdichte" doeken een klein beetje door gaan nevelen. Op de markt worden veel verschillende kwaliteiten "waterdichte" doeken aangeboden. De kwaliteit is via internet moeilijk te onderscheiden. De "waterdichte"doeken in het assortiment van Shadow Comfort zijn van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Deze behoren tot de hoogste klasse. Het gewicht van de Olefin doeken is 250 gr/m2 en de polyester is 340 gr/m2. Indien de waterdichte schaduwdoeken aan weerszijden worden omringd door muren dan kunnen deze waterdichte doeken een meer opgesloten gevoel geven. Ook als de zon achter de wolken verdwijnt dan zal het donkerder zijn onder deze doeken dan bij de doeken van HDPE materiaal. Daarnaast komt de regen ook nooit loodrecht naar beneden en is de wind in deze ook een belangrijke factor of het alsnog nat wordt onder de waterdichte doeken. De waterdichte polyester en olefin doeken ogen wellicht chiquer en voelen fijner aan maar zijn ook veel duurder dan een HDPE doek. Een extra aandachtspunt bij de montage is dat u deze zonnedoeken op moet hangen onder een hellingshoek zodat er geen waterzakken kunnen ontstaan. Indien u het doek perfect horizontaal zou ophangen dan kan het water niet weg en zullen er op den duur verzakkingen in het doek waarneembaar zijn.

Wilt u een licht of donker zonnedoek

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Het weren van warmte heeft echter meer te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren. Het schaduwdoek met de hoogste schaduwfactor is het DuoColor Carbon black schaduwdoek met een factor van maar liefst 96,5%. De aanname dat elk schaduwdoek een beschermingsfactor heeft van 95% is dan ook niet juist. 

Alle schaduwdoeken van Shadow Comfort kunnen tussen maart en oktober probleemloos buiten blijven hangen. Natuurlijk moet u wel rekening houden met weerselementen zoals windvlagen en storm. Vooral bij waterdichte doeken is dat veel belangrijker dan bij waterdoorlatende doeken.

Ons advies

Het advies van Van den Eijnde Nettenverkoop zal dan ook veelal zijn om voor een waterdoorlatend HDPE schaduwdoek te kiezen. Daarom bieden we ook een veel groter en uitgebreider assortiment aan in HDPE waterdoorlatende schaduwdoeken. De vraag, voorkeur en zoektocht vanuit de markt zal in eerste instantie misschien uitgaan naar een waterdichte kwaliteit, maar na de juiste uitleg gaat men veelal bij aanschaf over op een waterdoorlatende HDPE kwaliteit schaduwdoek.

Direct naar waterdoorlatend schaduwdoek of bekijk het waterdichte schaduwdoek

Het juiste model

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten zoals: 

Het is ook mogelijk om met deze driehoekige, rechthoekige en vierkanten vormen speelse combinaties te creëren. Een vierkant schaduwdoek kunt u horizontaal ophangen maar door te spelen met zo'n doek kunt u ook hele leuke speelse vormen creëren. U kunt bijvoorbeeld een of twee hoeken omlaag trekken waardoor het een heel ander doek lijkt. 

Meerdere leuke combinaties zijn ook te maken met verschillende driehoeken, 90 graden driehoeken of ongelijkzijdige driehoeken. Ook met verschillende kleuren combinaties kunt u leuke concepten creëren. Elke maatvoering wordt in verschillende kleuren aangeboden.

Een driehoekig schaduwdoek in combinatie met een rechthoekig schaduwdoek is ook een veel verkochte variant. 

Voor aanschaf of montage van een schaduwdoek raden wij u aan om goed na te denken hoe u dit wilt gaan ophangen. De stand van de zon gedurende de dag is hierin een belangrijke factor. De plaats van de schaduw is ook afhankelijk van de stand van de zon gedurende de dag. De verstelbare aluminium rail is hiervoor ook heel makkelijk. Wilt u een schaduwdoek voor het raam, maar niet boren in het kozijn? Kies dan voor een schaduwdoek met zuignappen.

Harmonicadoeken

Indien u liever zelf de hoeveelheid zon of schaduw bepaalt op uw terras of balkon dan kunt u ook kiezen voor een harmonicadoek ook wel wavesail genoemd. Door het harmonica-systeem kunt u dit type doek handmatig open en dicht schuiven middels staalkabels en een katrolsysteem. Iedere posititie is mogelijk, van helemaal open tot helemaal dicht. Een gebruiksvriendelijke en zonwerende oplossing die snel op een eenvoudige manier kan worden geïnstalleerd. Montage handleidingen en montageinstructies middels filmpjes zijn voorhanden.

Harmonicadoeken zijn er in veel standaardafmetingen maar kunnen daarnaast ook op iedere gewenste maat worden gemaakt. Met trots kunnen we zeggen dat de  Shadow Comfort lijn HDPE waterdoorlatende harmonicadoeken het grootste assortiment aan standaard maarvoeringen kan leveren.  

Waterafstotende ("waterdichte") harmonicadoeken bieden wij niet aan in standaard maatvoeringen maar kunnen we als maatwerk leveren. Indien men deze waterdichte doeken niet goed onder afschot ophangt dan kunnen er veel problemen ontstaan. Het water moet goed weg kunnen vloeien want anders kunnen er waterzakken ontstaan.

Een ander groot voordeel is dat u niet steeds een parasol hoeft te verplaatsen door de stand van de zon. 

Bekijk onze harmonicadoeken

Shadow Comfort: alles over ons eigen concept

Shadow Comfort heeft een eigen schaduwconcept ontwikkelt, geïnspireerd op de schaduwdoeken uit Australië en Nieuw Zeeland. Door onze hoge kwaliteit Shadow Comfort producten geniet u nóg langer van het buitenleven. 

De door ons ontwikkelde Shadow Comfort producten zijn uniek en onderscheidend in deze markt. Gezamenlijk kunnen we voor ieder situatie trendy oplossingen bedenken. Een belangrijk aspect is dat deze doeken schadelijke UV stralen tegenhouden. Afhankelijk van de kleur van het doek ligt het schaduwpercentage tussen de 67% en 98%.

Maar de producten van Shadow Comfort zorgen niet alleen voor meer schaduw. Aangezien het weer in Europa erg wisselvallig kan zijn, is het wel zo handig dat onze producten multifunctioneel te gebruiken zijn! Zo bieden ze u ook verkoeling en een windvrije omgeving. Handig als u bijvoorbeeld uw tuin vrij wilt houden van de vele herfstbladeren of verkoeling zoekt tijdens een mooie zomeravond op uw terras.

Om onze producten internationaal aan te bieden hebben wij onlangs een webshop online gebracht waarbij wij onze producten eenvoudiger kunnen aanbieden door heel Europa via www.shadowcomfort.nl

U bestelt onze schaduwdoeken, winddoeken, rolgrordijnen, verandadoeken, zwembadafdekkingen etc. eenvoudig online.

Maatwerk

Onze Shadow Comfort specialisten gaan net een stapje verder. Bent u op zoek naar een specifieke afmeting schaduwdoek dan kunt u bij ons terecht voor maatwerk. Wij streven er altijd naar om met de klant een passende oplossing te bedenken. In ons fotoalbum kunt u foto's vinden van heel veel toepassingen.

Al met al zijn de producten zeer functioneel en creëeren ook een gezellige en decoratieve sfeer.

Bekijk het fotoalbum

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice