• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoeken

Gebruiksvriendelijk, trendy en van de hoogste kwaliteit. Deze schaduwdoeken bieden de beste bescherming tegen de zon en zijn daarnaast uitermate geschikt voor het creëren van een windvrije omgeving. Ideaal wanneer u meer schaduw in uw tuin of op uw balkon wilt óf wanneer u uw producten wilt beschermen tegen schadelijke uv-stralen. 

Een schaduwdoek kan in elke gewenste maatvoering gemaakt worden. Schaduwdoeken die op drie of vier hoeken worden bevestigd zijn altijd voorzien van curves. Houd er rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt. De curve bedraagt ongeveer 5 á 6% (snijmaat) per zijde. De opgegeven maatvoering betreft altijd de afmeting gemeten van triangel oog naar triangel oog. De doekmaat is dus altijd kleiner na aftrek van het percentage van de curves. Bij maatvoeringen smaller dan 2 meter moet u zich afvragen of het schaduwdoek zijn functie behoudt.

Wat is een schaduwdoek?

Bijna iedereen houdt van de zon. Teveel zon kan echter schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien kunnen waardevolle producten verkleuren door uv-straling. Schaduwdoeken bieden uitkomst. Een schaduwdoek is een doek dat boven het (tuin)terras of balkon wordt opgehangen en daardoor voor schaduw en verkoeling zorgt. Is het doek van hoge kwaliteit, dan biedt het bovendien bescherming tegen wind. Met een schaduwdoek heeft u dus altijd een comfortabele plek om te zitten, zelfs op hete zomerdagen.

Een schaduwdoek is een populaire toepassing in tuinen, op terrassen, balkons en campings en bij speeltuinen. Daarnaast worden schaduwdoeken gebruikt om veranda’s en overkappingen te verfraaien.

De voordelen van een schaduwdoek

Het gebruik van een schaduwdoek biedt, naast het creëren van een schaduwrijke plek, veel voordelen:

  • Optimale bescherming tegen zon en hitte
  • Lichtgewicht: sjouwen met een zware parasol is verleden tijd
  • Gebruiksvriendelijk: het doek is gemakkelijk te bevestigen
  • Voordelig
  • Goed te combineren met andere schaduwdoeken
  • Stijlvol, knus en trendy

Ons assortiment schaduwdoeken

Als u een kwalitatief hoogwaardig schaduwdoek wilt kopen, zit u bij Nettenverkoop goed. Niet voor niets worden wij al jaren dé specialist op het gebied van doeken, zeilen en netten genoemd. Ons ruime assortiment bestaat uit schaduwdoeken in verschillende soorten, kleuren, vormen en maatvoeringen van ons A-merk Shadow Comfort. Dit merk staat garant voor een hoge schaduw- en windreductie en biedt u de beste kwaliteit.

Doeksoorten

In onze webshop vindt u zowel waterdichte schaduwdoeken als waterdoorlatende schaduwdoeken. Er is dus altijd een doek dat aansluit bij uw wensen en doelen.  

Kleuren

Onze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren zoals diepgrijs, mintgroen en carbon black.

Vormen

Geen terras, balkon of tuin is hetzelfde. Daarom kunt u bij ons terecht voor doeken in verschillende vormen. Zegt u het maar: gaat u voor een rechthoekig schaduwdoek, een driehoekig schaduwdoek, of maakt u toch liever een keuze uit onze vierkante schaduwdoeken?

Wilt u uw pergola of overkapping voorzien van zonwering? Dan bieden onze harmonicadoeken of oprolbare schaduwdoeken uitkomst.

Afmetingen

Uiteraard zijn al onze schaduwdoeken leverbaar in meerdere maten. Voor wie zelf het formaat wil bepalen, hebben we een schaduwdoek op rol.

 

Naast de verschillende soorten doeken, levert Nettenverkoop ook bevestigingsmaterialen voor schaduwdoeken. Hierdoor bent u van alle gemakken voorzien.

Uw schaduwdoek op maat gemaakt

Heeft u uw favoriete schaduwdoek gevonden, maar staat de gewenste afmeting er niet bij? Bij Nettenverkoop kunt u uw schaduwdoek op maat laten maken. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Schaduwdoek kopen? Bestel direct online

Bent u overtuigd van de voordelen van een schaduwdoek en wilt u er één kopen voor uw overkapping, speeltuin, balkon of kampeerplek? Bekijk dan onze schaduwdoeken in de webshop en plaats direct uw bestelling. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. We staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen 

Wat is het verschil tussen een schaduwdoek en zonnedoek?

Een schaduwdoek en zonnedoek zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Er bestaat dus geen verschil tussen de twee, het zijn synoniemen van elkaar.

Wat is het beste schaduwdoek?

Bij de schaduwdoeken van Shadow Comfort wordt er altijd gezocht naar de perfect weving, om deze reden zijn dit de beste schaduwdoeken. De manier waarop het doek is geweven is namelijk van grote invloed op de kwaliteit. Hoe strakker het breisel, hoe zwaarder en sterker het schaduwdoek namelijk is. Ook houden onze doeken door deze weving meer uv-straling tegen met een relatief laag gewicht per m2 en zien ze er luxueus en natuurlijk uit.

Is een schaduwdoek handig?

Een schaduwdoek zorgt voor schaduw en verkoeling. In de zomer kan het erg warm worden in je tuin of op je terras. Dan is het prettig en beter voor uw gezondheid om regelmatig de schaduw op te zoeken. Doordat de doeken eenvoudig zijn te monteren en te verplaatsen zijn deze erg handig!

Is een schaduwdoek zonwerend?

Een schaduwdoek is zowel zon- als uv-werend. Hoe strakker het breisel hoe meer uv-straling het doek tegenhoudt.

Is een schaduwdoek waterdicht?

De meeste schaduwdoeken zijn lucht- en waterdoorlatend. Maar er bestaan ook waterdichte schaduwdoeken die speciaal zijn ontwikkeld om zowel water, wind als zon te weren.

Welke kleur schaduwdoek is het beste?

De kleur van een schaduwdoek heeft naast de stijl en het uiterlijk ook invloed op de hoeveelheid straling/warmte die het doek doorlaat. Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek.

Hoeveel kost een schaduwdoek?

De schaduwdoeken van Nettenverkoop zijn al verkrijgbaar vanaf €34,94 incl. btw. Over het algemeen kun je stellen: hoe groter het doek, hoe hoger de prijs. Daarnaast worden er vaak verschillende prijzen gehanteerd voor de diverse kleuren.

Hoe groot zijn de curves in een schaduwdoek?

 Schaduwdoeken hebben altijd een curve. Dit is noodzakelijk omdat het schaduwdoek anders niet goed gespannen kan worden. Houd er dus ook rekening mee dat de opgegeven grootte niet volledig wordt bedekt. De curve bedraagt ongeveer 5 á 6% (snijmaat) per zijde.

Hoe schuin moet een schaduwdoek hangen?

Het wordt aangeraden om een schaduwdoek onder een hoek van minimaal 10⁰ op te hangen. Bij waterdichte schaduwdoeken wordt een hoek van 30⁰ aangeraden, zodat het water er af kan lopen en er geen spanning op het doek komt te staan.

Hoe maak je een schaduwdoek vast?

Een schaduwdoek is eenvoudig te monteren met de juiste bevestigingsmaterialen. Bij Nettenverkoop vindt u bevestigingssets waarin u alles vindt wat u nodig hebt om uw schaduwdoek te monteren. Deze sets bestaan uit RVS: spanschroevers, karabijnhaken, platen met ogen en bouten met ogen.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice