• Maatwerk
 • Direct contact
 • Snelle levering

Buitengordijnen

Afmeting gordijnen / hoog: 2,20 meter / Breed: 1,37 meter per gordijn -   Één set bevat 2 gordijnen
Shadow Comfort® heeft buitengordijnen ontwikkeld waarmee u gedurende het hele jaar van het buitenleven kunt genieten. De Shadow Comfort buitengordijnen zijn eenvoudig, maar zeer efficiënt en van een hoogwaardige kwaliteit HDPE doek. Hierdoor kunt u in de zomer een beschut en verkoelend plekje creëren of de felle zon buiten houden. De gordijnen zijn voorzien van RVS gordijnringen aan de bovenzijde, in het midden kunt u ze middels klittenband met elkaar verbinden en aan de zijkanten zijn de gordijnen voorzien van zeilogen zodat u ze hier ook kunt vastzetten. Ook zijn de gordijnen aan de onderzijde voorzien van extra elastische lussen om het gordijn nog extra vast te kunnen zetten. 

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Onze buitengordijnen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren

Excellent Sahara sand:
Een zeer populaire kleur is de kleur Sahara sand, een licht naturel/zandkleurige tint geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met vele andere tinten. Door de speciale weving van tapefilament draden is dit doek ook iets zichtdichter. Het doek heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage maar liefst 86%. UV stabilisatie 1000Kly.

sahara sand excellent shadow comfort

Excellent arctic white:
Bij de kleur Arctic white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van tapefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 81% en windreductie van 90%. Gewicht 250 gr/m2. UV stabilisatie 1000Kly.

mineral white comfort shadow comfort

Excellent Desert storm:
De Shadow Comfort kleur Desert storm geeft het doek een stoere of juist luxueuze sfeer. Dit doek is geweven met zandkleurige en zwarte tapefilament draden. Doordat dit zandkleurige doek geweven is met een zwarte draad is het minder besmettelijk en resulteert het in een hoger schaduwpercentage van maar liefst 95%. Door de weving van het doek heeft het een windreductie van 90% en is deze uitermate geschikt indien u meer privacy wenst. Gewicht 250 gr/m2 en UV stabilisatie 1000Kly.

Excellent Cool grey:
De kleur Cool grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een donkergrijze en lichtgrijze draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 250 gr/m2 met tapefilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 1000Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 89% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

Unique DuoColor Carbon Black:
Het doek is geweven met diepe donkere antraciete draden in combinatie met een tint lichter antraciete draden. Doordat het een iets zwaardere kwaliteit doek is met een weefselgewicht van 300 gr/m2 en op een unieke manier geweven is, verschilt het aan beide zijden van kleur. De kleurstof Carbon Black is een veel toegevoegde pigment in kunststoffen en heeft van nature al een hogere slijtvastheid en is extra Ultravioletbestendig 1000Kly. Schaduwfactor 96,5%!

carbon black unique shadow comfort dark sidecarbon black unique shadow comfort grey side

Als toebehoren kunt u een RVS staaldraad toevoegen die vastgezet kan worden doormiddel van twee spanners. Met deze eenvoudige toepassing is uw buitengordijn binnen no-time gemonteerd!

6,50 meter staaldraad + spanners

Afmeting gordijnen / hoog: 2,20 meter / Breed: 1,37 meter per gordijn -   Één set bevat 2 gordijnen
Shadow Comfort® heeft buitengordijnen ontwikkeld waarmee u gedurende het hele jaar van het buitenleven kunt genieten. De Shadow Comfort buitengordijnen zijn eenvoudig, maar zeer efficiënt en van een hoogwaardige kwaliteit HDPE doek. Hierdoor kunt u in de zomer een beschut en verkoelend plekje creëren of de felle zon buiten houden. De gordijnen zijn voorzien van RVS gordijnringen aan de bovenzijde, in het midden kunt u ze middels klittenband met elkaar verbinden en aan de zijkanten zijn de gordijnen voorzien van zeilogen zodat u ze hier ook kunt vastzetten. Ook zijn de gordijnen aan de onderzijde voorzien van extra elastische lussen om het gordijn nog extra vast te kunnen zetten. 

Buitengordijnen - veelzijdig

De zomer is het langverwachte seizoen, dat u vooral buiten wilt doorbrengen. Maar het is ook de tijd van het jaar wanneer hoge temperaturen door direct zonlicht zonder voldoende bescherming tegen de zon het onmogelijk maken om buiten of binnen te blijven. Om de zomerdagen zorgeloos en zonder te zweten door te brengen, hebben we een hoogwaardig en effectief buitengordijn ontwikkeld dat u beschermt tegen fel licht en intense hitte. Dankzij het hoogwaardige HDPE-materiaal kan het buitenzonwerende gordijn jarenlang dienen als zonwering, privacyscherm en windscherm op het terras, balkon of pergola. De buitengordijnen van Shadow Comfort zijn vuil- en schimmelbestendig en zijn bijzonder gemakkelijk te reinigen dankzij het afwasbare materiaal.

De zonwerende gordijnen van Shadow Comfort® zijn ideaal voor veelzijdig gebruik:

 • Op het balkon 
 • Onder de veranda 
 • In de serre 
 • Op het terras

Bij Nettenverkoop heeft u veel keus in buitengordijnen die we ook voor u op maat kunnen maken. Kies de kleur die past bij uw buitenkussens. Nettenverkoop is #1 specialist in Nederland in Shadow Comfort producten. 

Zonweringsgordijnen als schaduwgever

Met een zonwerend gordijn beschermt u zichzelf en ook uw leefruimte tegen sterk zonlicht in de zomer. De gordijnen kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt en kunnen van buitenaf voor de ramen van uw huis worden aangebracht als er geen rolluiken beschikbaar zijn of als de interne jaloezieën of rolgordijnen niet voldoende aan hun doel beantwoorden. Ze voorkomen al dat de zon van buitenaf naar binnen schijnt en kunnen zo zorgen voor een aangenaam leefklimaat in huis. Maar u kunt uw balkon ook op deze manier comfortabel in de schaduw zetten, gewoon door het zonnige gedeelte met het balkongordijn zonwering op te hangen.

In serres, overkappingen, pergola's of paviljoens biedt het buitengordijn zijdelingse zonwering en kan het flexibel worden geopend of gesloten als dat nodig is. Geniet van het subtiele licht achter het gordijn en het luchtige, zomerse gevoel als het licht in de wind beweegt. Met een schaduwfactor tot 95 procent bent u veilig en betrouwbaar beschermd tegen de gevaarlijke UV-stralen.

Gordijn als bescherming van de privacy

Natuurlijk dient het buitengordijn ook als een betrouwbare visuele bescherming en zorgt zo voor de gewenste privacy in uw buitenruimte. Hier laten de gordijnen ondanks een effectieve visuele bescherming van buiten naar binnen nog steeds bescherming tegen de zon toe en laten ze toch licht door en uitzicht naar buiten toe. Veel klanten willen graag van binnen naar buiten kunnen kijken zonder dat ze worden blootgesteld aan de nieuwsgierige blikken van de buren of voorbijgangers. Met het Shadow Comfort-gordijn kunt u volledig ongezien en met volle teugen genieten van de gezellige time-out in uw tuin. 

Zonwering als bescherming tegen de wind

Een zonweringsgordijn kan onder bepaalde omstandigheden ook worden gebruikt als windscherm. Ons buitengordijn is aan de onderzijde voorzien van elastieken om het gordijn vast te kunnen zetten. Dit zorgt voor een zekere stabiliteit bij lichte wind. Bij harde wind of storm
moet het gordijn echter opzij worden getrokken en goed worden vastgezet of volledig worden verwijderd.

Buitengordijn waterafstotend

Naast de luchtdoorlatende versie is ons buitengordijn binnenkort ook verkrijgbaar in waterafstotend materiaal. De waterafstotende versie houdt niet alleen de zonnestralen tegen maar ook de regeninslag. 

Montagemogelijkheden Zonweringsgordijn

De hoogwaardige buitengordijnen in ons assortiment zijn standaard voorzien van RVS ogen aan de bovenkant. Doormiddel van onze kabelspanners i.c.m. staalkabel is het gordijn op een eenvoudige manier te monteren. Hiervoor hebben wij een speciale montageset samengesteld.
Het is ook mogelijk om het gordijn aan een buis of touw te bevestigen. 

Duurzame kwaliteit van Shadow Comfort

Onze zonweringsgordijnen zijn absoluut ongecompliceerd en gemaakt van duurzaam materiaal van scheurvast, sterk UV-gestabiliseerd HDPE-materiaal, dat ondanks de privacy en de zonwering door zijn gaasstructuur voor een goede luchtcirculatie zorgt. U kunt de gordijnen eenvoudig en comfortabel schoonmaken met een tuinslang. Weergerelateerd vuil kan eenvoudig worden verwijderd met een zachte spons of zachte borstel zonder te schrobben en vervolgens eenvoudig worden afgespoeld met helder water. Ideaal dus voor het verwijderen van vuilspatten uit de regen. Het materiaal weekt niet door en droogt extreem snel.

 • Zeer sterk HDPE weefsel
 • Binnendiameter RVS gordijnring = 4 cm.
 • Waterdoorlatend
 • Windreductie 90%
 • Privacy 90%
 • Kan het hele seizoen buiten blijven hangen
 • Bescherming tegen schadelijke UV stralen
 • Geeft verkoeling bij warm weer
 • Eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en wat groene zeep
 • Schimmelwerend
 • Eenvoudig te installeren

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice