• Maatwerk
 • Direct contact
 • Snelle levering

Screen op maat

Meetinstructie
Meet de hoogte en lengte op van je ruit. Dit mag inclusief rubbers en/of kitranden omdat de zuignap circa 1,5 cm binnen het screen valt. 

Screen of doek?
Het screenmateriaal is van Polyester en heeft een gladde en strakke uitstraling. De randen worden 1,5 cm omgezoomd. 
Liever een iets grover materiaal of andere kleur? Dan is een doek wellicht een betere optie. 

Met een screen kijk je beter van binnen naar buiten. Hoe donkerder het doek/screen hoe beter je van binnen naar buiten kijkt en hoe meer je de warmte weert. 


Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Technische specificaties:

- Omzoomd met op elke hoek een zeilring + zuignap + op de overige zijdes evenredig om de 50 cm.
- Polyester inlage met PVC coating
- Gewicht: 540 gr/m2
- Gemiddelde openheidsfactor: 5 = schaduwpercentage 95%
- Kleurvastheid bij licht: 7 blauwschaal (8)
- Temperatuursbestendingheid: -30gr C/+80grC
- Speciale behandelingen Vlamvertragend: M-2

SunScreen 2 wit/creme:
Ts = 24%
Rs = 54%
As = 22%

SunScreen 4 grijs/wit
Ts = 12%
Rs = 31%
As = 57%

SunScreen 7 donkergrijs zwart:
Ts = 8%
Rs = 10%
As = 82%

Zwart

Dit zonweringsdoek wordt ook voor professionele zonne-screens gebruikt. Absorbeert (afhankelijk van kleur) tot wel 82% van het zonlicht. Het reflecteert (afhankelijk van kleur) tot wel 54% zonlicht. Hierdoor houdt u de warmte grotendeels buiten.

TS= solar transmission , % zonlicht wat toch door het doek naar binnenkomt
RS= Solar reflection, % zonlicht wat terug kaatst
AS= Solar absorption, % zonlicht wat absorbeert

Er mag een kleine tolerantie zitten op het doek -/+ 1 cm.

Het doek kan simpelweg gereinigd worden met lauw water, groene zeep en een zachte borstel. Laat na het reinigen het screendoek goed drogen. Zorg er voor dat een screendoek nooit nat wordt opgerold. Het regelmatig luchten van het screendoek voorkomt weervlekken en schimmels.

Hoe meet je de juiste afmetingen op voor uw doek op maat voor plaatsing op de ruit?
Meet de breedte en hoogte op van je ruit. Neem de eventuele kitranden/rubbers niet mee in de maatvoering. 

Tips voor de bevestiging
Zorg voor een vetvrije en vlakke ondergrond.
De zuignappen hebben een draagkracht van ongeveer 6 kg. per stuk en krijgt u niet zomaar losgetrokken. 

Advies om het doek aan de BUITENZIJDE te bevestigen en te zorgen voor voldoende ventilatie aan de binnenkant van het raam. Raambeschutting aan de binnenkant dan ook open laten i.c.m. met het Shadow Comfort doek. Bij het optreden van een temperatuurvershil van meer dan ca. 30 - 40 °C.  kunnen er hoge spanningen op het glas optreden als u dit opspant. Niet alleen het soort glas, maar ook de locatie waar de warmte of afkoeling optreedt, spelen een belangrijke rol. Check uw verzekering mocht er een thermische breuk ontstaan.

Thermische breuken komen vooral voor bij (isolatie)glas. De breuken onstaan als er grote temperatuurverschillen zijn tussen de buitenlucht en glas. Dit kan ieder seizoen gebeuren. In de winter en herfst is de buitenlucht koud, maar kan de zon wel zo sterk zijn dat het glas behoorlijk warm wordt. In de zomer is het buiten een stuk warmer. In dit geval kan lokale verkoeling voor spanning op de ruit zorgen, die zich uiteindelijk uit in een thermische breuk. 

Wij adviseren om het doek te monteren als de ramen zijn afgekoeld. Dit om mogelijke Thermische breuken te voorkomen door het temperatuursverschil!

Maatvoering tolerantie + / - 2%, krimpgevoelig

Meetinstructie
Meet de hoogte en lengte op van je ruit. Dit mag inclusief rubbers en/of kitranden omdat de zuignap circa 1,5 cm binnen het screen valt. 

Screen of doek?
Het screenmateriaal is van Polyester en heeft een gladde en strakke uitstraling. De randen worden 1,5 cm omgezoomd. 
Liever een iets grover materiaal of andere kleur? Dan is een doek wellicht een betere optie. 

Met een screen kijk je beter van binnen naar buiten. Hoe donkerder het doek/screen hoe beter je van binnen naar buiten kijkt en hoe meer je de warmte weert. 


Toebehoren bij dit product

Voordelig alternatief voor vaste screens

De aanschaf van vaste screens met bijhorende oprolsystemen kan behoorlijk prijzig zijn. Zo bent u al snel 200 tot 400 euro per screen kwijt. Gelukkig is er een voordelig alternatief: zonwering met zuignappen! Geen enkel raam is hetzelfde, vandaar dat u bij ons terecht kunt voor screens op maat. Profiteer van de volgende voordelen:

 • Optimale zonwering: onze polyester screendoeken met PVC coating weren vrijwel alle schadelijk UV-straling van buitenaf.
 • Verwijderbare screens: door middel van het handige zuignappen bevestigingssysteem zijn de screens eenvoudig te (de)monteren.   
 • Voordelig alternatief: screens met zuignappen zijn een goedkope oplossing ten opzichte van vaste screens met bijhorende oprolsystemen.
 • Eenvoudig bestellen: kies een kleur en afmeting en zie direct uw prijs.
 • Beschikbaar in 4 kleuren: kies voor een zwart, grijs wit, donkerrijs zwart of crème wit screen.
 • Gratis sample: vraag een gratis sample aan om de stof/kleur in het echt te beoordelen.

Screen doek met zuignappen op maat

Door middel van zeilringen en zuignappen kunt u het screendoek, ook wel zonnescreen of buitenscreen genoemd, heel eenvoudig monteren. U hoeft namelijk enkel de zuignappen aan het screendoek te bevestigen, en plakken maar! Dit maakt het ook heel makkelijk om de screens te demonteren wanneer u wel van de zon wilt genieten.

Daarnaast zijn zuignappen de ultieme oplossing wanneer u niet wilt boren in bijvoorbeeld uw kunststof kozijn, glazen verandadak of lichtkoepel. De zuignappen hebben een draagkracht van ongeveer 6 kg per stuk, waardoor ze niet zomaar losgetrokken kunnen worden.

Zonwering met screens op maat

De zonwering screens op maat van Shadow Comfort zijn vervaardigd van hoogwaardig polyester met PVC-coating. Dit materiaal blokkeert nagenoeg alle schadelijke UV-straling van buitenaf en is UV-gestabiliseerd. Hierdoor verkleurt het materiaal niet onder invloed van de zon.

Onze zonwering screens met zuignappen zijn beschikbaar in 4 kleuren:

 • Donkergrijs zwart
 • Grijs wit
 • Wit crème
 • Zwart

Wilt u de kleur van te voren graag in het echt zien? Dan vraagt u via onderstaande button eenvoudig een zonwering sample aan, zodat u dit op voorhand kunt beoordelen.  

Sample aanvragen

Aan de binnen- of buitenkant bevestigen?

Kunt u een screen het beste aan de binnen- of buitenkant van uw raam bevestigen? Het antwoord op deze vraag is: de buitenkant. Hierdoor verlaagt u namelijk het risico op thermische breuken bij grote tempratuurverschillen (ca. 30-40⁰). Daarnaast is het altijd belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie aan de binnenzijde van uw raam, zodat de warmte goed weg kan.  

Sluit uw overkapping af met screens op maat

Onze screens zijn ook uitermate geschikt voor onder uw veranda of overkapping. De polyester stof met PVC coating is namelijk erg duurzaam en bestand tegen weersinvloeden zoals wind en regen. Zo geniet u met buitenscreens op maat van meer privacy en bescherming tegen zon, regen en wind onder uw overkapping.

Screen op maat bestellen?

Geniet van meer privacy, bescherming tegen zonstraling en een verlaagde tempratuur in uw woning met een screen op maat. Bestel vandaag nog en ontvang uw maatwerk screen binnen 15 werkdagen in huis:

 1. Inmeten & bestellen: kies een kleur en de gewenste afmetingen en zie direct uw prijs.
 2. Binnen 5 werkdagen in huis: na het plaatsen van uw bestelling gaan wij direct aan de slag zodat uw maatwerk screen binnen 5 werkdagen thuis wordt geleverd.
 3. Snelle & eenvoudige montage: nadat uw zonwering met zuignappen binnen is plakt u deze eenvoudig op uw raam of kozijn.

Veelgestelde vragen

Wat is een screen op maat?

Een screen op maat is een vorm van zonwering die specifiek is ontworpen om binnen de afmetingen van uw specifieke ruimte of raam te passen. Doordat de screen perfect past biedt dit maximale bescherming tegen de zon.

Wat kost een screen op maat?

De prijs van een screen op maat is afhankelijk van de afmeting die u nodig heeft. De basisprijs van onze screens bedraagt €23,95 per m2.

Wat is het verschil tussen een doek of screen met zuignappen?

Een doek wordt vervaardigd van HDPE-materiaal en een screen van polyester stof met een PVC coating. Hierdoor is een screen gladder en strakker dan een HDPE doek dat iets grover is.

Moet ik een screen aan de binnen- of buitenkant van het raam bevestigen?

Wij raden aan om een screen aan de buitenkant van het raam te bevestigen. Zo loopt u minder risico op thermische breuken bij hoge tempratuurverschillen (30-40⁰). 

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice