• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek met ringen & band

Bent u op zoek naar een schaduwdoek op maat? Naast de vele standaard modellen schaduwdoeken bieden we u ook de mogelijkheid om een schaduwdoek op maat te laten maken. Indien u op zoek bent naar een schaduwdoek met rechte zijden dan kunt u kiezen uit veschillende kwaliteiten en kleuren. De schaduwdoeken worden in ons eigen productieatelier binnen enkele dagen voor u op maat gemaakt!

Op zoek naar een schaduwdoek op maat met rechte zijden?
Een schaduwdoek op maat met rechte zijden geeft je nagenoeg volledige bescherming tegen zon en UV-stralen. Een schaduwdoek wat alleen op de hoeken wordt gespannen wordt geproduceerd met curves (krommingen) omdat men het schaduwdoek anders niet strak kan opspannen. Door deze curves onstaan er dus holle ruimtes. Bij een schaduwdoek met rechte zijden adviseren we om zeilringen te plaatsen rondom zodat u het bijvoorbeeld om de 25 of 50 cm. het schaduwdoek overal kunt opspannen.

Afwerking schaduwdoeken met rechte zijden
Een schaduwdoek met rechte zijden wordt rondom afgewerkt met een polypropyleen band van 5 cm. In deze band worden ronde zeilringen Ø16mm geslagen naar keuze om de 25 of 50 cm. Deze band wordt er extra omheen gezet voor de stevigheid, voornamelijk ook om het inscheuren van de zeilring te voorkomen. Middels bijvoorbeeld elastieken kunt u het schaduwdoek dan rondom overal opspannen.

Indien u de keuze maakt om er ovale zeilringen in te laten slaan dan gebruiken we een polypropyleenband van 6 cm. rondom. Ovale zeilringen worden gebruikt met de zogenoemde patentbeugels of ook wel tourniquets genoemd. De band rondom is dan iets breder dan bij een ronde zeilring Ø 16 mm. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een tenax sluiting.

 Bij gebruik van ronde zeilogen Ø 16mm. met elastieken/haakjes meet u tussen de constructie/palen of muur in. Bij haakjes zal ook rekening moeten worden gehouden met de afstand van het haakje + schroefoog aan constuctie.

zeilring rond 16 mm

Ronde zeilring binnendiameter 16 mm.

Ovale Zeilringen i.c.m. tourniquet/patentbeugel
Indien u kiest voor een ovale zeilring gaat dit altijd in combinatie met de tourniquet. De ovale zeilring die in het doek bevestigd zit, wordt over de tourniquet geschoven. Wanneer u de tourniquet een kwartslag draait, houdt deze het shadow comfort doek vast achter de tourniquet. Ovale ogen worden 3 cm hart op hart oog uit de rand van het verandadoek of verandazeil ingeslagen. Voor deze toepassingen wordt een Polypropyleen band van 6 cm. gebruikt om de ovale zeilring in te slaan.

Inmeten: Bij gebruik van ovale ogen met patentbeugels is het gebruikelijk h.o.h. palen te meten. Minimale ruimte die nodig is voor tourniquets is 6-7 cm. Voor 1 stuks verandadoek kan hart op hart paal afmeting aangehouden worden, mits minimale ruimte 6-7 cm op de paal gemeten kan worden. Het is mogelijk meerdere aan elkaar grenzende verandadoeken op dezelfde rij tourniquets te bevestigen. Ovale ogen worden 3 cm h.o.h. ovaal oog uit de rand van het verandadoek ingeslagen. Per zijde zal 3 cm. extra lengte gemeten worden. Maatvoering wordt bij gebruik van meerdere doeken h.o.h. afmeting + 3 cm + 3 cm.

ovale zeilring

ovale zeilring

Tourniquet
Tourniquets worden ook wel patentbeugels of draaisluitingen genoemd. De tourniquet heeft dezelfde ovale vorm als de ovale zeilring. Ze worden gebruikt ter bevestiging van een zeildoek, verandadoek of verandazeil aan een vaste structuur. Bij de producten van Shadow Comfort gebruiken we alleen maar de kunststof patentbeugels. De patentbeugel wordt gecombineerd met een ovale zeilring met een afmeting 42x22 mm. Deze kunnen naar keuze geplaatst worden om ongeveer 25 of bijvoorbeeld 50 cm. Indien u deze alleen aan de zijkanten wilt plaatsen adviseren we u om de draaisluitingen om de 25 cm. te plaatsen. Zie beschrijving inmeten beschreven bij ovale zeilringen.

Tourniquet / patentbeugel

Tenax Loxx sluitingen
Een Tenax Loxx sluiting is breed toepasbaar. Met deze RVS drukknoppen bevestigt u niet alleen doek op doek maar kunt u deze ook gebruiken op hout, polyester of plaatmateriaal. Deze RVS drukknoppen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebben een perfecte veer- en klemtechniek. De drukknoppen kunnen niet vanzelf losgaan dankzij de borging. Deze RVS drukknoppen kunt u zowel aan de bovenkant als aan de zijkant door ons laten plaatsen in het doek. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig. De RVS uitvoering is zoutwaterbestendig waardoor ze niet gaan roesten en het een duurzame en mooie oplossing biedt voor de bevesting van een verandazeil. De tenax sluitingen worden altijd in 5 cm breed pp-band gemaakt.

Inmeten: Bij gebruik van tenax loxx sluitingen is het gebruikelijk h.o.h. palen te meten. Minimale ruimte op de paal die nodig is, is 5-6 cm. 
Aangezien de tenax sluitingen 2,5 cm. h.o.h. sluiting uit de rand worden ingeslagen, zal per zijde 2,5 cm. extra lengte gemeten worden. Maatvoering wordt h.o.h. + 2,5 cm + 2,5 cm.

Eigenschappen schaduwdoek op maat met rechte zijden:
- Waterdoorlatend HDPE, rondom afgewerkt met verstevigde PP band
- Waterafstotend / waterdicht Olefin, verstevigde PP band zit in het doek verwerkt
- kan het hele seizoen maart t/m september buiten blijven hangen
- Weersbestendig
- rondom afgewerkt met ronde of ovale zeilringen. Op iedere hoek worden twee ringen geplaatst
- Afmetingen worden altijd gemeten vanaf buitenkant doek
- Tolerantie +/-5%. Oorzaken hiervoor zijn elasticiteit van het materiaal, productieproces enuitgeofende spanning bij montageHulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice