Nettenverkoop is de webshop van Van den Eijnde Nettenverkoop B.V.

Schaduwdoek waterdicht

Schaduwdoeken driehoek waterdicht

<p>De waterdichte / waterafstotende schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn de perfecte oplossing om een terras of een deel van de tuin te voorzien van schaduw. De sc...

Schaduwdoeken vierkant waterdicht

<p>De waterdichte / waterafstotende schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn de perfecte oplossing om een terras of een deel van de tuin te voorzien van schaduw. De sc...

Schaduwdoeken rechthoek waterdicht

<p>De waterdichte / waterafstotende schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn de perfecte oplossing om een terras of een deel van de tuin te voorzien van schaduw. De sc...

Schaduwdoek waterdicht Maatwerk

<p>Met een hoogwaardig waterdicht / waterafstotend schaduwdoek van Shadow Comfort geniet u nog langer van het buitenleven. Mocht u naast de vele standaardmaten en k...

Shadow Comfort waterdicht / waterafstotend schaduwdoek - shadesail - zonnedoek
Met een hoogwaardig waterafstotend schaduwdoek van Shadow Comfort geniet u nog langer van het buitenleven. Naast de bescherming tegen water filtert een waterafstotend schaduwdoek ook schadelijke UV-straling. Dit geeft u dus een extra comfortabel gevoel. Dankzij impregnatie beschermt deze stof dus ook tegen alle kleine regenbuien. Deze waterafstotende schaduwdoeken uit onze Shadow Comfort lijn zijn te reinigen met lauw water, een zachte borstel en groene zeep. 

Het grote voordeel van Polyester of Olefin schaduwdoeken is dat deze waterafstotend zijn. Op internet vind u vele aanbieders die vermeldingen maken dat deze doeken 100% waterdicht zijn. Voor het grootste gedeelte is dit ook een juiste aanname maar indien deze kwaliteiten helemaal verzadigen dan kunnen ook deze "waterdichte" doeken een klein beetje door gaan nevelen. Op de markt worden veel verschillende kwaliteiten "waterdichte" doeken aangeboden. De kwaliteit is via internet moeilijk te onderscheiden. De "waterdichte"doeken in het assortiment van Shadow Comfort zijn van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Deze behoren tot de hoogste duurzaamheid klassen. Het gewicht van de Olefin doeken is 250 gr/m2 en de polyester is 340 gr/m2. Indien de waterdichte schaduwdoeken aan weerszijden worden omringt door muren dan kunnen deze waterdichte doeken een meer opgesloten gevoel geven. Ook als de zon achter de wolken verdwijnt dan zal het donkerder zijn onder deze doeken dan bij de doeken van HDPE materiaal. Daarnaast komt de regen ook nooit loodrecht naar beneden en is de wind in deze ook een belangrijke factor of het alsnog nat wordt onder de waterdichte doeken. De waterdichte polyester en olefin doeken ogen wellicht chiquer en voel fijner aan maar zijn ook veel duurder dan een HDPE doek. Een extra aandachtspunt bij de montage is dat u deze zonnedoeken op moet hangen onder een hellingshoek zodat er geen waterzakken kunnen ontstaan. Indien u het doek perfect horinzontaal zou ophangen dan kan het water niet weg en zullen er op den duur verzakkingen in het doek waarneembaar zijn.

De waterdichte doeken zijn in diverse vormen, kleuren en maten leverbaar. Het assortiment bestaat uit gelijkzijdige. ongelijkzijdige driehoeken, rechthoeken en vierkante schaduwdoeken. Mocht u naast de vele standaardmaten en kleuren nog geen passende oplossing kunnen vinden dan kunnen we in ons eigen atelier een maatwerkoplossing voor u maken.

Waterdichte driehoek schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in:
3x3x3 m / 4x4x4 m / 5x5x5 m / 3x3x4,2 m / 4x5x6,4 m /5x5x7,10 m

Waterdichte viekante schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in:
3x3 m / 4x4 m / 5x5 m

Waterdichte rechthoekige schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in:
3x4xm en 4x5 m

Bij storm of zware windstoten adviseren we u het doek te demonteren. Met een katrolset van Shadow Comfort demonteert u het schaduwdoek in een handomdraai. Naast deze katrolbevestigingssets hebben heeft u ook keuze uit diverse hoogwaardige RVS bevestigingssets zodat u ten alle tijden uw Shadow Comfort schaduwdoek probleemloos kunt monteren of demonteren.

Olefin 250:
Het gewicht van Olefin 250 is lager dan bij andere vergelijkbare outdoorstoffen en is gemaakt met een van de lichtste materialen die beschikbaar zijn (olefin 250 drijft op water). Dus we hebben minder materiaal nodig om 1 m2 stof te maken. Daarom hebben de Olefin 250 een lichter gewicht per m2 maar biedt het betere eigenschappen dan het merendeel van bestaande stoffen die op de markt beschikbaar zijn.

Is Olefin 250 waterafstotend of waterdicht? De Olefin stoffen zijn waterafstotend dankzij de behandeling met TEFLON. Waterafstotend houdt in dat een kleine hoeveelheid water de stof binnendringt. Maar als er grotere hoeveelheden water in de stof komen, kan het een beetje doornevelen.

De Olefin 250 kleuren zijn Solution dyed. Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt de hoogste kleurechtheid omdat de pigmenten tijdens de productie in garens worden gebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. In niet- oplossingsgeverfde stoffen is alleen het oppervlak van het garen geverfd (gekleurd), het binneste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder wordt en sneller de kleur verliest.

Olefin 250 is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Daardoor kunnen vlekken en vuil in de spleten tussen de garens achterblijven maar zullen deze nooit binnendringen, daarom kunnen vlekken en vuil gemakkelijk worden verwijderd. Olefin 250 is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor het reinigen wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel tast de stof of de kleuren niet aan. Als u moeilijk te verwijderen vlekken heeft, aarzel dan niet om bleekmiddel of andere schoonmaakchemicaliën te gebruiken.

Houten palen voor schaduwdoeken:
Robinia houten palen (ook bekend onder de naam pseudoacacia) zijn tegenwoordig helemaal hip en hebben een natuurlijke uitstraling. De Robinia houten palen behoren tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Een geschilde en geschuurde robiniapaal geeft net iets extra's. De kans op splinters is bij deze geschilde en geschuurde palen is kleiner. Voor de wat kleinere schaduwdoeken volstaat een robinia paal met een diameter 12/14 cm. (kopmaten). Voor de grotere schaduwdoeken adviseren we om te kiezen voor een robinia houten paal met een diameter 14/16 cm. (kopmaten).

Belangrijke punten bij montage van uw Shadow Comfort waterafstotend schaduwdoek:
- Zorg dat de bevestigingspunten altijd in lijn met de diagonalen van het schaduwdoek gemonteerd zijn
- Gelijkmatige spanning op ieder bevestigingspunt
- Een correct gespannen schaduwdoek zal bijna niet bewegen of klapperen in de wind
- Marge van minimaal 25 cm. aanhouden bij ieder bevestigingspunt
- Minimaal 30˚afschot hangen ter voorkoming van waterzakken
- Vermijdt warmtebronnen in de buurt van het schaduwdoek
- Met een of meerdere vormen schaduwdoeken kunt u creatieve/speelse oplossingen creëren
- Elke hoek voorzien van een RVS triangel ring
- Geschikt om van maart t/m september buiten te hangen
- inclusief opbergtas

Nog meer tips & tricks nodig?

Download onze eenvoudige montage instructie voor uw Shadow Comfort® schaduwdoek via onderstaande link!
 DOWNLOAD MONTAGE INSTRUCTIE WATERAFSTOTEND

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 

SHOWROOM

Al met al zijn de Shadow Comfort producten zeer funtioneel en creëren ook een gezellige en decoratieve sfeer.

3w Media