• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Vogelgriep voorkomen met viruswerend multikleed

Geplaatst: 24-01-2020

Nettenverkoop ontwikkelde in samenwerking met leghennenhouder Hans Hazenberg een viruswerend multikleed dat ingezet kan worden ter preventie van vogelgriep of vogelpest. Het doek, gemaakt van fijn geweven windbreekgaas verkleint de hoeveelheid AI-virusdeeltjes die via de lucht de stal binnenkomen met een factor 100. De Gezondheidsdienst voor Dieren deed onderzoek en bevestigt het positieve effect van het viruswerende doek van Nettenverkoop.

Trekvogels, en dan met name eenden, zijn een risico voor elke pluimveehouder. Zodra er trekvogels worden gesignaleerd, komt de angst voor vogelgriep. Dhr. Hazenberg nam contact met ons op met de vraag te onderzoeken of windbreekgaas kan helpen bij het voorkomen van vogelgriep. Wij hebben daarop in nauw overleg met Hans Hazenberg een viruswerend doek ontwikkeld dat met name geschikt is om de besmettingsdruk te verlagen.

In de praktijk horen wij vooral dat pluimveehouders alles doen om vogelgriep te voorkomen, maar dat zelfs een ophokplicht niet altijd een garantie biedt. Bovendien is een ophokplicht een ingrijpende maatregel die alleen bij een serieuze dreiging van vogelgriep door de minister wordt ingesteld. Uiteraard wordt ook aan hygiëne in de stal gedacht en zijn er verschillende alternatieven onderzocht. Met vrij grote zekerheid kan vastgesteld worden dat besmetting via de lucht een groot gevaar is. Door het deskundig aanbrengen van het Nettenverkoop viruswerend doek wordt het eenvoudiger om besmetting met vogelgriep te voorkomen.

Het viruswerende multikleed kan desgewenst worden voorzien van luikjes voor ongedierte en heeft ovalen zeilringen voor de bevestiging.

Bent u op zoek naar manieren om vogelgriep te voorkomen? Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Tevens kunnen wij u desgevraagd een kopie van het onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren en het certificaat van het Beter Leven Keurmerk doorsturen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk het Multikleed in onze webshop.

Nieuws overzicht