Nettenverkoop is de webshop van Van den Eijnde Nettenverkoop B.V.

Schaduwdoeken

Schaduwdoek waterdoorlatend

<h2><strong>SHADOW COMFORT SHADESAILS - SCHADUWDOEKEN - ZONNEDOEKEN</strong></h2> <p>Lucht- en waterdoorlatende schaduwdoek van Shadow Comf...

Schaduwdoek waterdicht

<p><span style="font-size: medium;"><strong>Shadow Comfort waterdicht / waterafstotend schaduwdoek - shadesail - zonnedoek<br /></str...

Bevestigingsmaterialen & montage instructies

<h3><strong>Hoe monteert u een schaduwdoek?</strong></h3> <p>Belangrijke punten bij montage van uw Shadow Comfort&reg; Schaduwdoek:<...

Shadow Comfort is de specialist op het gebied van vele soorten waterdoorlatende en waterafstotende schaduwdoeken. Al onze producten kenmerken zich door de premium kwaliteit en trendy kleuren die we tegen scherpe prijzen aanbieden.

Shadow Comfort: ons eigen concept schaduwdoeken

Shadow Comfort heeft een eigen schaduwconcept ontwikkeld, geïnspireerd op de schaduwdoeken uit Australië en Nieuw Zeeland. Door onze hoge kwaliteit Shadow Comfort producten geniet u nóg langer van het buitenleven. 

De door ons ontwikkelde Shadow Comfort producten zijn uniek en onderscheidend in deze markt. Gezamenlijk kunnen we voor ieder situatie trendy oplossingen leveren. Een belangrijk aspect is dat de doeken schadelijke UV stralen tegenhouden. Afhankelijk van de kleur van het doek ligt het schaduwpercentage tussen de 67% en 96%.

Maar de producten van Shadow Comfort zorgen niet alleen voor meer schaduw. Aangezien het weer in Europa erg wisselvallig kan zijn, is het wel zo handig dat onze producten multifunctioneel te gebruiken zijn! Zo bieden ze u ook verkoeling en een windvrije omgeving. Handig als u bijvoorbeeld uw tuin vrij wilt houden van de vele herfstbladeren of verkoeling zoekt tijdens een mooie zomeravond op uw terras.

Een licht of donker schaduwdoek?
Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Veel keuze en variatie mogelijkheden Schaduwdoeken
Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten. Er is dan ook voor iedereen een geschikte oplossing. Ieder schaduwdoek heeft aan elk uiteinde een bevestigingspunt zitten en worden met curves gemaakt zodat het doek goed op spanning te brengen is. De curves zijn afhankelijk van de maatvoering 5 á 6% van een rechte zijde. Shadow Comfort heeft gekozen voor RVS triangel bevestigingspunten in plaats van d-ringen. RVS triangel bevestigingspunten zijn veel stabieler dan een d-ring. Belangrijk is namelijk dat de schaduwdoeken zo weinig mogelijk gaan schuiven op deze punten. Een schaduwdoek wat op drie of vier punten gemonteerd wordt moet gemaakt worden met curves. Een doek wat rondom voorzien wordt met RVS zeilogen om de 25 of 50 cm. kunnen we maken met rechte zijden. Belangrijk is dat een doek met zeilogen rondom vastgezet wordt en niet alleen op de hoeken. Soms is het onvermijdelijk de doeken te maken zonder naden, dit is afhankelijk van de beschikbare stofbreedtes (rollen).

Driehoek Schaduwdoek Shadow Comfort

Een schaduwdoek in de vorm van een driehoek of triangle schaduwdoek is voorzien van drie bevestigingspunten en is ideaal om op een terras of in uw tuin te plaatsen. Shadow Comfort heeft voor u speciale bevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken samengesteld zodat u altijd voldoende bevestigingsmateriaal hebt bij montage. Wilt u het doek snel en eenvoudig kunnen monteren en demonteren dan hebben we een katrolbevestigingsset voor deze driehoeken voor u samengesteld. De passende bevestigingsset kunt u direct bij het doek bestellen.

Driehoek 90 graden hoek Schaduwdoek Shadow Comfort 

Een schaduwdoek driehoek met een 90 graden hoek kan worden bevestigd aan elk element wat sterk genoeg is middels de speciaal samengestelde RVS bevestigingssets of katrolbevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken. Ook dit doek is voorzien van drie bevestigingspunten. Doordat een schaduwdoek met curves wordtgemaakt kan het visueel anders overkomen dat deze hoek niet helemaal 90 graden (haaks) is. Door verschillende maten of vormen schaduwdoeken bijvoorbeeld te laten overlappen kunt u op een speelse manier een creatieve oplossing verzinnen. Combinaties met deze verschillende driehoeken, vierkanten of rechthoeken zorgen voor een speels effect.

Schaduwdoek Shadow Comfort ongelijkzijdig
Creëer de mooiste schaduwplekken met de ongelijkzijdige schaduwdoeken uit het assoriment van Shadow Comfort. Met de driehoeken, rechthoeken of vierkante schaduwdoeken kunt u creatieve oplossingen bedenken. Met de RVS bevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken zorgt u voor een stevige en stabiele montage. Wilt u op een snelle en eenvoudige manier de doeken monteren en demonteren dan kunt u kiezen voor een katrolbevestigingsset voor driehoek schaduwdoeken.

Schaduwdoek Shadow Comfort vierkant
Met een vierkant schaduwdoek creëert u een zonvrije, frisse en sfeervolle plek op een terras, patio of in uw tuin. Een vierkant schaduwdoek is voorzien van vier RVS triangel bevestigingspunten op elke hoek.Met een vierkant schaduwdoek kunt u zelfs leuke variaties bedenken. U kunt bijvoorbeeld een of twee hoeken naar beneden of boven trekken zodat het een heel ander model lijkt. Belangrijk is om te kijken waar u gedurende de dag de meeste schaduw wilt. Met de hoogwaardige RVS bevestigingssets voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken zorgt u voor een sterke bevestiging. Wenst u het doek snel en eenvoudig te kunnen monteren en demonteren dan hebben we een katrolbevestigingsset voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken voor u samengesteld.

Schaduwdoek Shadow Comfort rechthoek
Een rechthoekig schaduwdoek is ideaal wanneer u over een lang en smaller gedeelte op uw terras of tuin schaduw wilt krijgen. Ook voor balkons zijn rechthoekige schaduwdoeken vaak een goed alternatief voor zonwering of parasols. Een rechthoekig schaduwdoek is op elke hoek voorzien een RVS triangel bevestigingspunt. Ideaal ook hiervoor zijn de speciaal samengestelde bevestigingssets van hoogwaardig RVS materiaal. Voor een meer flexibelere bevestiging kunt u kiezen voor een katrolsysteem voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken.

NIEUW toegevoegd aan het assortiment van Shadow Comfort zijn de brandvertragende gecertificeerde schaduwdoeken EXtrablock FR 320:

Extrablock FR 320 Schaduwdoek / winddoek is een uniek en uiterst functioneel buitenschaduwdoek dat de ultieme combinatie biedt van gecontroleerde rek, maximale schaduw, maatvastheid en maximale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Het is een zeer vormvast schaduwdoek met zeer vergelijkbare biaxale sterktes en verlengingen in beide richtingen. Het gebreide schaduwdoek is specifiek ontworpen voor gebruik in spanningsstructuren en schaduwdoeken. maar presteert even goed bij gebruik op parkeerterreinen, luifels, verandawanden, horecagelegenheden, strandtenten, zorginstellingen en op daken, etc. Extrablock FR 320 is een van 's wereld beste FR- geclassificeerde schaduwdoeken. 

FR = flame retardant / brandvertragend / brandwerend. Vlamvertragers zijn chemicaliën die op materialen worden aangebracht om het onstaan van vuur te voorkomen of de groei ervan te vertragend.

Houten palen voor schaduwdoeken

Robinia houten palen (ook bekend onder de naam pseudoacacia) zijn tegenwoordig helemaal hip en hebben een natuurlijke uitstraling. De Robinia houten palen behoren tot de hoogste duurzaamheidsklasse. Een geschilde en geschuurde robiniapaal geeft net iets extra's. De kans op splinters is bij deze geschilde en geschuurde palen kleiner. Voor de wat kleinere schaduwdoeken volstaat een robinia paal met een diameter 12/14 cm. (kopmaten). Voor de grotere schaduwdoeken adviseren we om te kiezen voor een robinia houten paal met een diameter 14/16 cm. (kopmaten).

Goed om te weten
Onze Shadow Comfort specialisten gaan net een stapje verder. Maatwerk behoort tot onze core business, bijvoorbeeld bij een schaduwdoek met zuignappen of schaduwdoek stroken. Wij streven er altijd naar om met de klant een passende oplossing te bedenken. Mocht ons zeer uitgebreide assortiment niet voldoende zijn dan kunnen we in ons eigen atelier een maatwerkoplossing voor u maken. In onze digitale showroom kunt u foto's vinden van heel veel toepassingen.

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 

SHOWROOM

De doeken zijn eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en groene zeep. Tevens beschikken we over een uitgebreid assortiment bevestigingsmaterialen voor een optimale bevestiging van uw schaduwdoek.

Hoe monteert u een schaduwdoek?

 Belangrijke punten bij montage van uw Shadow Comfort Schaduwdoek:
- Zorg dat de bevestigingspunten altijd in lijn met de diagonalen van het schaduwdoek gemonteerd zijn
- Gelijkmatige spanning op ieder bevestigingspunt
- Een correct gespannen schaduwdoek zal bijna niet bewegen of klapperen in de wind
- Marge van minimaal 25 cm. aanhouden bij ieder bevestigingspunt
- Vermijdt warmtebronnen in de buurt van het schaduwdoek
- Met een of meerdere vormen schaduwdoeken kunt u creatieve/speelse oplossingen creëren
- Bij waterafstotende schaduwdoeken is het belangrijk dat het doek minimaal 30 cm. per meter afloopt 

Nog meer tips & tricks nodig?

Download onze eenvoudige montage instructie voor uw Shadow Comfort® schaduwdoek via onderstaande link!

DOWNLOAD MONTAGE INSTRUCTIE WATERDOORLATEND - DOWNLOAD MONTAGE INSTRUCTIE WATERAFSTOTEND

Maatwerk is mogelijk 

Nog langer genieten van het buitenleven, maar wel in aangename omstandigheden? Ontdek dan snel onze schaduwdoeken, met een nog betere bescherming tegen schadelijke UV-straling. Zoekt u naar een specifieke afmeting? Bij Van den Eijnde Nettenverkoop maken wij uw schaduwdoek graag op maat in ons eigen atelier. Neem gerust contact met ons op. We bespreken samen alle mogelijkheden en uw wensen. 

 

Samples

Twijfelt u nog over de kleur of het soort materiaal? Via onderstaande button kunt u gemakkelijk en snel een sample bestellen!

Sample waterdoorlatend  Sample waterafstotend 

 

Komt u er nog niet uit en hebt u advies nodig van onze specialisten neem dan contact met ons op.

Contact

3w Media