• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek Vierkant 5,00x5,00 meter

Met een vierkant schaduwdoek van 5x5 meter overdekt u eenvoudig een groot deel van uw tuin of terras. Zo creëert u een beschutte plek waar u de hele zomer lang van kunt genieten.

Bij Nettenverkoop vindt u 10 verschillende kleuren schaduwdoeken van 5x5 meter die binnen 2 werkdagen bij u thuis worden geleverd!

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Stof tot nadenken: kwaliteit, verschillende wevingen en hun effect:
Vaak kijken we bij het uitzoeken van een product alleen maar naar de stof. En dan vooral of deze er een beetje mooi uitziet. Maar let u bijvoorbeeld ook op de weving? De manier waarop het materiaal is geweven, kleur en het grammage van het doek heeft namelijk een groot effect op de stijl en kwaliteit. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld gewicht, UV bescherming en prijs. Hoe hoger het gewicht p/m2, of hoe strakker het breisel, hoe zwaarder en sterker het materiaal. Ook de prijs is altijd een belangrijke factor bij het vergelijken of aankopen van producten maar is ook een teken van kwaliteit.  

Melange mystic grey: Deze grijze gemêleerde kleur heeft iets mystrieus. Geweven van drie kleuren draden, zwart, carbon black en zand (desert), waarbij de zwart en grijze draden de overhand hebben. Deze combinatie van kleuren geeft het doek een stoerdere en luxe uitstraling. Het is minder besmettelijk en heeft een hogere schaduwfactor van wel 86%. Het weefselgewicht is 180 gr/m2 en heeft een UV stabilisatie van 200Kly.

Melange mystic sand grey:  Deze fijn gemêleerde stof heeft een zachte, rustige en moderne uitstraling. Gemêleerde stoffen zijn momenteel helemaal in! Deze kleur heeft een matte uitstraling en is bijzonder goed te combineren. Geweven van drie verschillende draden, zand (desert), zwart en carbon black. Deze zandkleur heeft dan ook iets mysterieus en neigt naar de grijze kant. De basis voor een natuurlijke en warme sfeer. Geweven van HDPE tapefilament draden met een weefselgewicht van 180 gr/m, schaduwfactor 80% en een UV stabilisatie van 200Kly.

Melange mystic white:  
Een gemêleerde stof heeft vaak een warmere uitstraling dan een effen stof. Dit komt doordat de verschillende kleuren draden worden gebruikt tijdens het productieproces. Dit zorgt dan ook voor speelsere effecten. De melange mystic white zorgt voor een optimale weerkaatsing van het licht en maakt de ruimte groter. Wanneer wit eenzijdig wordt gebruikt wordt het afstandelijk en koel. Geweven van drie verschillende kleuren tapefilament draden - wit, bone en een zand. Het doek heeft een weefselgewicht van 180 gr/m2, schaduwdoek 78% en heeft een UV stabilisatie van 200Kly.

Excellent Desert storm:
De Shadow Comfort kleur Desert storm geeft het doek een stoere of juist luxueuze sfeer. Dit doek is geweven met zandkleurige en zwarte tapefilament draden. Doordat dit zandkleurige doek geweven is met een zwarte draad is het minder besmettelijk en resulteert het in een hoger schaduwpercentage van maar liefst 95%. Door de weving van het doek heeft het een windreductie van 90% en is deze uitermate geschikt indien u meer privacy wenst. Gewicht 250 gr/m2 en UV stabilisatie 1000Kly.

Excellent Moonstone green:
De kleur moontone green is een mooie zachte populaire kleur groen geweven in combinatie met een creme kleurige draad en heeft maar liefst een schaduwpercentage van 86%. Door het unieke wevingsproces geeft dit doek met een gewicht van 250 gr/m2 iets meer privacy en heeft het een windreductie van 90%. UV stabilisatie 1000Kly.

moonstone green excellent shadow comfort

Excellent Country blue:
Country blue is een zachte warme blauwe kleur uit de Shadow Comfort lijn en is geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Ook dit doek is iets zichtdichter, heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage van 88%. UV stabilisatie 1000Kly.

 country blue excellent shadow comfort

Excellent Sahara sand:
Een zeer populaire kleur is de kleur Sahara sand, een licht naturel/zandkleurige tint geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met vele andere tinten. Door de speciale weving van tapefilament draden is dit doek ook iets zichtdichter. Het doek heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage maar liefst 86%. UV stabilisatie 1000Kly.

sahara sand excellent shadow comfort

Excellent arctic white:
Bij de kleur Arctic white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van tapefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 81% en windreductie van 90%. Gewicht 250 gr/m2. UV stabilisatie 1000Kly.

mineral white comfort shadow comfort

Comfort Deep grey:

De kleur Deep grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een creme kleurige draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 280 gr/m2 met tape- en monofilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 900Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 93% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

deep grey excellent shadow comfort

Comfort Japanese brown:
Een mooie donkerbruine warme tint geweven in combinatie met een zwarte draad. Door de weving van tape- en monofilament draden met een gewicht van 280 gr/m2 is ook dit kwalitatief hoogwaardige doek voorzien van een hoge schaduwfactor van 92% en windreductie van 90%. Onder andere zeer geschikt voor zonwering met enige transparantie naar buiten toe. UV stabilisatie 900Kly.

japanese brown comfort shadow comfort

Comfort Mineral white:
Bij de kleur Mineral white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van tapefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 67,5% en windreductie van 90%. Gewicht 280 gr/m2. UV stabilisatie 900Kly.

mineral white comfort shadow comfort

Unique DuoColor Carbon Black:

Het doek is geweven met diepe donkere antraciete draden in combinatie met een tint lichter antraciete draden. Doordat het een iets zwaardere kwaliteit doek is met een weefselgewicht van 300 gr/m2 en op een unieke manier geweven is, verschilt het aan beide zijden van kleur. De kleurstof Carbon Black is een veel toegevoegde pigment in kunststoffen en heeft van nature al een hogere slijtvastheid en is extra Ultravioletbestendig 1000Kly. Schaduwfactor 96,5%!

carbon black unique shadow comfort dark sidecarbon black unique shadow comfort grey side

Tips & tricks nodig voor de montage?
Download onze eenvoudige montage instructie voor uw Shadow Comfort® schaduwdoek via onderstaande link!

DOWNLOAD MONTAGE INSTRUCTIE WATERDOORLATEND

Met een vierkant schaduwdoek van 5x5 meter overdekt u eenvoudig een groot deel van uw tuin of terras. Zo creëert u een beschutte plek waar u de hele zomer lang van kunt genieten.

Bij Nettenverkoop vindt u 10 verschillende kleuren schaduwdoeken van 5x5 meter die binnen 2 werkdagen bij u thuis worden geleverd!

Lucht- en waterdoorlatend schaduwdoek 5x5

Ons standaard schaduwdoeken 5x5 zijn zowel lucht- als waterdoorlatend. Bent u op zoek naar een waterdicht schaduwdoek? Bekijk dan ons schaduwdoek vierkant 5x5 waterdicht.

Kwaliteit en weving

Een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van een schaduwdoek is de weeftechniek. Een strakker geweven doek is zwaarder en sterker. Hoe hoger het gewicht van het schaduwdoek, des te effectiever het doek Uv-straling blokkeert. Een bijkomende nadeel is echter dat dit ten koste gaat van de luchtstroom en verkoelende werking van het schaduwdoek.

Een licht of donker schaduwdoek?

Naast de weving is ook de kleur van het schaduwdoek bepalend voor de hoeveelheid Uv-straling dat het doek tegenhoudt. Een lichte kleur schaduwdoek reflecteert zonnestralen, terwijl een donker doek juist straling absorbeert. De hoeveelheid warmte die door het doek heen gaat wordt bepaald door de mate waarin het doek straling absorbeert (transmissie).

Een hoge absorberende waarde en daardoor lagere transmissiewaarde vindt u bij schaduwdoeken met donkere kleuren, zoals: antraciet, zwart en donker groen. Lichte schaduwdoeken zoals witte en beige doeken hebben daarentegen een hope reflectiewaarde en lagere absorberende waarde.

Hieronder vindt u een tabel met het percentage Uv-straling dat het schaduwdoek 5x5 per kleur tegenhoudt:

Kleur

Percentage Uv-straling

Mystic Grey

86%

Mystic Sand Grey

80%

Mystic White

78%

Arctic White

81%

Country Blue

88%

Desert Storm

95%

Deep Grey

93%

Moonstone Green

86%

Duocolor Carbon Black

96%

Sahara Sand

86%

 

Bevestigingsmaterialen voor een schaduwdoek 5x5

U kunt een vierkant schaduwdoek eenvoudig zelf in uw tuin of op uw balkon monteren. Hierbij is het wel noodzakelijk dat u over de geschikte bevestigingsmaterialen beschikt. Uiteraard bieden wij bij Nettenverkoop alles aan wat u nodig heeft om uw schaduwdoek stevig en naar behoren te bevestigen.

Vierkant schaduwdoeken in diverse maten

Is een vierkant schaduwdoek van 5x5 meter toch iets te groot voor uw buitenruimte? Of heeft u juist net een maatje groter nodig?

Bij Nettenverkoop vindt u diverse afmetingen vierkant schaduwdoeken, waaronder:

Bent u op zoek naar een afmeting die hier niet tussen staat? Bij Nettenverkoop bieden we ook de mogelijkheid om een schaduwdoek op maat te laten maken.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice