• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek waterdoorlatend

Lucht- en waterdoorlatende schaduwdoeken van Shadow Comfort geven een aangename verkoelende werking. Door de open structuur heeft dit zonnedoek een extra ventilerende werking waardoor de temperatuur onder het doek verlaagd wordt. De zonnedoeken zijn voorzien ven een dubbel gestikte randafwerking met verstevigingsband en RVS triangel ogen op de hoeken. Beide zijden van het doek zijn zowel als onder- en bovenkant te gebruiken. Dit is afhankelijk van de maatvoering in uw toepassing en uw persoonlijke voorkeur.

SHADOW COMFORT SHADESAILS - SCHADUWDOEKEN - ZONNEDOEKEN

Lucht- en waterdoorlatende schaduwdoek van Shadow Comfort geeft een aangename verkoelende werking. Door de open structuur heeft dit zonnedoek een extra ventilerende werking waardoor de temperatuur onder het doek verlaagd wordt. De zonnedoeken zijn voorzien ven een dubbel gestikte randafwerking met verstevigingsband en RVS triangel ogen op de hoeken. Beide zijden van het doek zijn zowel als onder- en bovenkant te gebruiken. Dit is afhankelijk van de maatvoering in uw toepassing en uw persoonlijke voorkeur.

Trendy en functioneel waterdoorlatend schaduwdoek
Schaduwdoek, ook wel bekend als zonnedoek of shadesail is bij Nettenverkoop in standaard afmetingen (driehoek of vierkant), maar ook als maatwerk verkrijgbaar. Bestel uw schaduwdoek online tegen scherpe prijzen en creëer eenvoudig een fijne en flexibele schaduwplek in de tuin, op het terras of elders.

- Zeer sterk HDPE weefsel
- Geen last meer van een hinderlijke parasolvoet
- Kan het hele seizoen buiten blijven hangen
- Tot 96% bescherming tegen schadelijke UV-stralen
- Geeft verkoeling bij warm weer
- De Shadow Comfort schaduwdoeken zijn eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en wat groene zeep
- Schimmelwerend
- Eenvoudig te installeren

Veel keuze en variatie mogelijkheden Schaduwdoeken
Ieder schaduwdoek heeft aan ieder uiteinde een bevestigingspunt zitten. Shadow Comfort heeft gekozen voor RVS triangel bevestigingspunten in plaats van d-ringen. RVS triangel bevestigingspunten zijn veel stabieler dan een d-ring. Belangrijk is dat de doeken zo min mogelijk gaan schuiven op deze punten. Een schaduwdoek wat op drie of vier punten gemonteerd wordt moet gemaakt worden met curves. Een doek wat rondom voorzien wordt met RVS zeilogen om de 25 of 50 cm. kunnen we maken met rechte zijden. Belangrijk is dat een doek met zeilogen rondom vastgezet moet worden en niet alleen op de hoeken.

Stof tot nadenken: kwaliteit, verschillende wevingen en hun effect
Vaak kijken we bij het uitzoeken van een product alleen maar naar de stof. En dan vooral of deze er een beetje mooi uitziet. Maar let u bijvoorbeeld ook op de weving? De manier waarop het materiaal is geweven, kleur en het grammage van het doek heeft namelijk een groot effect op de stijl en kwaliteit. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld gewicht en prijs. Hoe hoger het gewicht p/m2, of hoe strakker het breisel, hoe zwaarder en sterker het materiaal. Ook de prijs is altijd een belangrijke factor bij het vergelijken of aankopen van producten maar is ook een teken van kwaliteit.  

Kiezen tussen bijvoorbeeld het ene of andere schaduwdoek kan heel verwarrend zijn als u niet weet waar u op moet letten. U kunt een schaduwdoek kopen dat een jaar meegaat in plaats van 10 jaar. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het gewicht, kleuropties, UV beschermingsfactor en prijs.

Voelt u zich thuis in een oase van rust, of gaat u voor levendige aardetinten, stoere accenten of een vleugje luxe?

Effect van lichtinval op kleuren
Lichtinval kan een enorm effect hebben op hoe we een kleur zien. De ene tint kan onder de veranda zandkleurig zijn en in een buiten omgeving veranderen in grijs. Lichtinval is in elke ruimte en op elk moment van de dag anders. Er is veel verschil of de lichtinval uit het Noorden, Oosten, Zuiden of uit het Westen komt. 

Bij de ontwikkeling van materialen en kleuren besteden we tijdens het productieproces van de Shadow Comfort schaduwdoeken veel aandacht aan de kleine details. Zo zijn bijvoorbeeld de doeken uit de Melange Mystic serie geweven met drie draden.. De kleur mystic zand is bijvoorbeeld geweven van een zandkleurige, zwarte en grijze draad. Het eindresultaat is dan ook mysterieus zoals de naam al doet vermoeden. Neigt de kleur nu naar zand of toch meer naar grijs? Lichtinval en omgevingsfactoren zijn bij deze kleur dan ook vrij bepalend.

Indien u meer wilt weten over materialen en kleuren dan kunt u daarover hier op website zelfs nog meer informatie vinden.

Wat zijn de verschillen in kwaliteit Shadow Comfort schaduwdoeken?

Waterdoorlatend:
Melange Mystic grey, sand & white:
Doek 180 gr/m2, Triangel ring RVS 5 mm., UV stabilisatie 200 Kly, Standaard afmetingen
Desert Storm, Sahara sand, Arctic white,  country blue, moonstone green:
Doek 250 gr/m2, Triangel ring RVS 8 mm., UV stabilisatie 600 Kly, Standaard afmetingen & maatwerk
Deep grey, Japanese brown, Neutral sand, Mineral white:
Doek 280 gr/m2, Triangel ring 8 mm., UV stabilisatie 900 Kly, standaard afmetingen & maatwerk
Duo Color Carbon Black:
Doek 300 gr/m2, Triangel ring 8 mm., UV stabilisatie 600 Kly, standaard afmetingen & maatwerk
Classic Black:
Doek 300 gr/m2, Triangel ring 8 mm., UV stabilisatie 600 Kly, maatwerk
Extra Block FR:
Doek 320 gr/m2, brandvertragend, Triangel ring 8mm., UV stabilisatie 900 Kly, maatwerk

Een licht of donker schaduwdoek?
Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Van den Eijnde Nettenverkoop is zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten. Productontwikkeling is vaak een complex traject. Jarenlang heeft Van den Eijnde Nettenverkoop veel tijd geïnvesteerd in kennis door heel veel fabrieken te bezoeken en houden we veelvuldig contact met onze fabrikanten. We streven naar een hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom blijven we ervoor zorgen dat wij up-to-date zijn met onze vakkennis en product kennis. Alleen dan kunnen we u van een goed advies voorzien.

De door ons ontwikkelde Shadow Comfort producten zijn daarom ook uniek en onderscheidend in de markt. Om de laatste trends op de voet te volgen en mee te groeien met ontwikkelingen blijven we graag op de hoogte wat er binnen de markt speelt. Samen met onze fabrikanten bekijken we dan de mogelijkheden om ons assortiment steeds te blijven uitbreiden. Een innovatief product goed in de markt te zetten, kost tijd, geld en veel energie. Door voorbereidend onderzoek, kennis en de juiste keuze voor de grondstoffen komt uiteindelijk een product tot stand.

Schaduwdoek Shadow Comfort gelijkzijdige driehoek:
Een schaduwdoek in de vorm van een driehoek is voorzien van drie bevestigingspunten en is ideaal om op een terras of in uw tuin te plaatsen. Shadow comfort heeft voor u speciale bevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken samengesteld zodat u altijd voldoende bevestigingsmateriaal hebt bij montage. Wilt u het doek snel en eenvoudig kunnen monteren en demonteren dan hebben we een katrolbevestigingsset voor deze driehoeken voor u samengesteld. Afmetingen gelijkzijdige driehoeken: 2x2x2 m / 3x3x3x m / 3,6x3,6x3,6 m / 4x4x4 m / 5x5x5 m / 6x6x6 m

Schaduwdoek Shadow Comfort driehoek 90 graden hoek:
Een schaduwdoek driehoek met een 90 graden hoek kan worden bevestigd aan elk element wat sterk genoeg is middels de speciaal samengestelde RVS bevestigingssets of katrolbevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken. Ook dit doek is voorzien van drie bevestigingspunten. Door verschillende maten of vormen schaduwdoeken bijvoorbeeld te laten overlappen kunt u op een speelse manier een creatieve oplossing verzinnen. Combinaties met deze verschillende driehoeken, vierkanten of rechthoeken zorgen voor een speels effect.
Afmetingen 90° driehoeken: 3x3x4,2 m / 3x4x5 m / 4x4x5,7 m / 4x5x6,4 m / 5x5x7,1 m / 5x6x7,8 m

Schaduwdoek Shadow Comfort ongelijkzijdig:
Creëer de mooiste schaduwplekken met de ongelijkzijdige schaduwdoeken uit het assoriment van Shadow Comfort. Met de driehoeken, rechthoeken of vierkante schaduwdoeken kunt u creatieve oplossingen bedenken. Met de RVS bevestigingssets voor driehoek schaduwdoeken zorgt u voor een stevige en stabiele montage. Wilt u op een snelle en eenvoudige manier de doeken monteren en demonteren dan kunt u kiezen voor een katrolbevestigingsset voor driehoek schaduwdoeken.
Afmetingen ongelijkzijdige driehoeken: 2,5x3x3m5 m / 3,3,5x4 m / 3,5x4x4,5 m / 4x4,5x5 m / 4x5x5,4 m / 4,5x5x5,4 m / 4,5x5x5,5 m / 5x5,5x6 m

Schaduwdoek Shadow Comfort vierkant:
Met een vierkant schaduwdoek creëert u een zonvrije, frisse en sfeervolle plek op een terras, patio of in uw tuin. Een vierkant schaduwdoek is voorzien van vier RVS triangel bevestigingspunten op elke hoek.Met een vierkant schaduwdoek kunt u zelfs leuke variaties bedenken. U kunt bijvoorbeeld een of twee hoeken naar beneden of boven trekken zodat het een heel ander model lijkt. Belangrijk is om te kijken waar u gedurende de dag de meeste schaduw wilt. Met de hoogwaardige RVS bevestigingssets voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken zorgt u voor een sterke bevestiging. Wenst u het doek snel en eenvoudig te kunnen monteren en demonteren dan hebben we een katrolbevestigingsset voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken voor u samengesteld.
Afmetingen vierkante schaduwdoeken: 2x2 m / 3x3 m / 3,6x3,6 m / 4x4 m / 5x5 m / 6x6 m

Schaduwdoek Shadow Comfort rechthoek:
Een rechthoekig schaduwdoek is ideaal wanneer u over een lang en smaller gedeelte op uw terras of tuin schaduw wilt krijgen. Een rechthoekig schaduwdoek is op elke hoek voorzien een RVS triangel bevestigingspunt. Ideaal ook hiervoor zijn de speciaal samengestelde bevestigingssets van hoogwaardig RVS materiaal. Voor een meer flexibelere bevestiging kunt u kieze voor een katrolsysteem voor vierkante en rechthoekige schaduwdoeken.
Afmetingen rechthoekige schaduwdoeken: 2x3 m / 2x4 m / 3x4 m / 3x5 m / 4x5 m

NIEUW toegevoegd aan het assortiment van Shadow Comfort zijn de brandvertragende gecertificeerde Schaduwdoeken EXtrablock FR 320.

Extrablock FR 320 Schaduwdoek / winddoek is een uniek en uiterst functioneel buitenschaduwdoek dat de ultieme combinatie biedt van gecontroleerde rek, maximale schaduw, maatvastheid en maximale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Het is een zeer vormvast schaduwdoek met zeer vergelijkbare biaxale sterktes en verlengingen in beide richtingen. Het gebreide schaduwdoek is specifiek ontworpen voor gebruik in spanningsstructuren en schaduwdoeken. maar presteert even goed bij gebruik op parkeerterreinen, luifels, verandawanden, horecagelegenheden, strandtenten, zorginstellingen en op daken, etc. Extrablock FR 320 is een van 's wereld beste FR- geclassificeerde schaduwdoeken. 

FR = flame retardant / brandvertragend / brandwerend. Vlamvertragers zijn chemicaliën die op materialen worden aangebracht om het onstaan van vuur te voorkomen of de groei ervan te vertragend.

Belangrijke punten bij montage van uw Shadow Comfort Schaduwdoek:
- Zorg dat de bevestigingspunten altijd in lijn met de diagonalen van het schaduwdoek gemonteerd zijn
- Gelijkmatige spanning op ieder bevestigingspunt
- Een correct gespannen schaduwdoek zal bijna niet bewegen of klapperen in de wind
- Marge van minimaal 25 cm. aanhouden bij ieder bevestigingspunt
- Vermijdt warmtebronnen in de buurt van het schaduwdoek
- Met een of meerdere vormen schaduwdoeken kunt u creatieve/speelse oplossingen creëren
- Bij waterafstotende schaduwdoeken is het belangrijk dat het doek minimaal 30 cm. per meter afloopt ter voorkoming van waterzakken

We adviseren het doek te demonteren bij windkracht 5 of hoger om beschadiging aan het doek te voorkomen.
De Shadow Comfort schaduwdoeken lopen in een curve naar binnen. De diepte van de curve bedraagt ongeveer 5% van de lengtezijde

Tips & tricks nodig voor de montage?
Download onze eenvoudige montage instructie voor uw Shadow Comfort® schaduwdoek via onderstaande link!

DOWNLOAD MONTAGE INSTRUCTIE WATERDOORLATEND

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 

SHOWROOM

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice