• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoeken waterdicht band en zeilringen

Het waterdichte schaduwdoek van Shadow Comfort met rechte zijden is rondom te monteren binnen een pergola of frame van balken of buizen. Het grote voordeel is dat u meer doekoppervlak (en dus meer schaduw) hebt ten opzichte van een schaduwdoek met gecurvde (ingesneden) zijden. Belangrijk is wel dat u voor voldoende afschot zorgt voor een goede afwatering.

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Waterafstotend

Bison
de Bison kleur uit het waterafstotende Olefin assortiment van Shadow Comfort is huiselijk, warm en gestructureerd. Deze donkerbruine kleur is eenvoudig, neutral en toegankelijk.
Roma
een mooie gebroken witte kleur en zorgt voor vele mogelijkheden. Deze kleur is tevens makkelijk met andere kleuren te combineren.
Denim
deze kleur uit de collectie van Shadow Comfort geeft rust, ontspant en is kalm. Een mooie zachte blauwe kleur die over het algemeen groter maakt en verkoelend is.
Cool Blue
is fellere kleur blauw. Blauw is over het algemeen een kalmerende, verzachtende kleur die rust biedt.
Red

de betekenis van rood is niet in de hele wereld hetzelfde. In Europa staat rood vaak symbool voor gevaar en fout, maar ook voor passie en kracht. Terwijl in China rood juist het symbool voor geluk en fortuin is. In India staat rood voor huwelijksgeluk. Wereldwijd worden er dus sterke symbolische waarden aan rood toegekend. Vooral kinderen vinden rood mooier dan welke kleur dan ook

Waterdicht
Lava White
Deze kleur heeft een fluweelpoederige en mooi intense uitstraling. Aan de bovenzijde is het doek behandelt met een Teflon Coating. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Urban Taupe
De Urban taupe kleur uit de Shadow Comfort collectie is een warme, bruine zand tint. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met veel andere tinten in verschillende interieurstijlen. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Elephant Grey
Bent u op zoek naar een waterdicht doek in een mooie grijze kleur? De Elephant Grey heeft een sfeervolle uitstraling en valt makkelijk te combineren met zowel koele als warme tinten in verschillende interieurstijlen.  Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Soft Black
Zwart is op zichzelf staand al een blikvanger in uw tuin of terras. Zwart combineert heel goed met alle andere kleuren. Het zorgt voor een mooi contrast en zal andere kleuren alleen maar beter naar voren laten komenTijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de PU coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

 

De Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed". Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt het de hoogst kleurvastheid omdat de pigmenten tijden de productie in de garens worden ingebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. In niet-oplossing geverfde stoffen is alleen het oppervlakte van het garen geverfd (gekleurd), het binneste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder is en sneller kleur verliest.

Olefin is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Vlekken en vuil kunnen daarom in openingen tussen de garens blijven zitten, ze zullen er nooit in doordringen. Daarom kunnen vlekken en vuil zo gemakkelijk worden verwijderd. De Olefin stof is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor reiniging wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel tast de stof of de kleuren niet aan. Aarzel daarom niet om een bleekmiddel of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken als u moeilijk te verwijderen vlekken hebt. De Olefin stoffen worden niet aangetast door chloor en andere chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt.

De Olefin stoffen uit de Shadow Comfort collectie zijn gemaakt van doorlopende garens, niet met vezels zoals andere gebruikelijke buitenstoffen. Dit vertaalt zich in breuk- en scheursterkte die minimaal 50% hoger zijn.

De stoffen worden in Europa geproduceerd en alle grondstoffen zijn van Europese oorsprong. Allemaal REACH-compatibel.

Milieuvriendelijk, geen water gebruikt bij verfproces, 100% recyclebaar,

Deze Olefin stoffen zijn gemaakt van de lichtste materialen die er zijn (drijft op water), dus is er minder materiaal nodig op 1 m2 stof te maken. Daarom heeft deze stof een lager gewicht per m2 maar biedt het betere eigenschappen dan bestaande stoffen. De Olefin stof is gemaakt van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Zodra de levensduur hiervan is verstreken, kan het tot 9 keer worden omgesmolten en tot nieuwe producten worden gevormd voordat het Thermisch wordt gerecycled.

Deze Australische norm meet de UV-stralen die door de stof kunnen gaan. De Olefin stoffen houden minimaal 97% van de UV-stralen tegen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de schaduw van de Olefin stoffen uitstekend is, omdat het vrijwel vrij is van UV-straling

 

In de Olefin stoffen wordt Teflon gebruikt als waterafstotend middel om de stoffen te behandelen. TEFLON biedt een uitstekende en langdurige water- en olieafstoting

OEKO-TEX is een in Oostenrijk ontwikkelde test om de toxiteit van textiel te meten. Het is heel gebruikelijk in babykleding, maar we denken ook dat het van cruciaal belang is in de markt voor buitenstoffen, omdat de stof in conact komt met de huid. De Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort is de enige buitenstof die voldoet aan OEKO_TEX klasse 1. Klasse 1 is de veiligste klasse zoals aangegeven voor gebruik van babyproducten.

Voordelen waterdichte schaduwdoeken:
* Hoge UV bescherming
* Waterafstotend (waterdicht) door speciale coating
* 250 gr/m2
* extreem vuilafstotend
* Teflon coating
* Europese kwaliteit
* Verkleurt niet
* Geen hinderlijke parasolvoet
* prijstechnisch gunstige zonwering

Nadelen waterdichte schaduwdoeken:
* altijd schuine afloop van minimaal 30 cm. per meter diepte
* Een kleine "oneffenheid" in weving in het doek kan voorkomen. Hier zal het doek niet op doorlekken. Bij deze duurdere hoogwaardige stoffen is een kleine tolerantie algemeen toelaatbaar in de zonweringsindustrie.
* juiste montage is zeer belangrijk
* doorlekken naden kan voorkomen
* doordat er minder rek op deze stof zit kunnen de naden in de hoek plooien
* warmte blijft langer onder het schaduwdoek hangen

Rolbreedte Olefin stoffen: 1,60 meter

Ronde zeilringen
|Bij gebruik van ronde zeilogen kunt u het waterdichte zeil met rechte zijden middels elastieken bevestigen aan de constructie.

zeilring rond 16 mm

Ronde zeilring binnendiameter 16 mm.

.Ovale Zeilringen i.c.m. tourniquet/patentbeugel
Indien u kiest voor een ovale zeilring gaat dit altijd in combinatie met de tourniquet. De ovale zeilring die in het doek bevestigd zit, wordt over de tourniquet geschoven. Wanneer u de tourniquet een kwartslag draait, houdt deze het shadow comfort doek vast achter de tourniquet. Ovale ogen worden 3 cm hart op hart oog uit de rand van het verandadoek of verandazeil ingeslagen. Voor deze toepassingen wordt een Polypropyleen band van 6 cm. gebruikt om de ovale zeilring in te slaan.

Inmeten: Bij gebruik van ovale ogen met patentbeugels is het gebruikelijk h.o.h. palen te meten. Minimale ruimte die nodig is voor tourniquets is 6-7 cm. 

ovale zeilring

ovale zeilring

Tourniquet
Tourniquets worden ook wel patentbeugels of draaisluitingen genoemd. De tourniquet heeft dezelfde ovale vorm als de ovale zeilring. Ze worden gebruikt ter bevestiging van een schaduwdoek, verandadoek of verandazeil aan een vaste structuur. Bij de producten van Shadow Comfort gebruiken we alleen maar de kunststof patentbeugels. De patentbeugel wordt gecombineerd met een ovale zeilring met een afmeting 42x22 mm.  

Tourniquet / patentbeugel

Tenax Loxx sluitingen
Een Tenax Loxx sluiting is breed toepasbaar. Met deze RVS drukknoppen bevestigt u niet alleen doek op doek maar kunt u deze ook gebruiken op hout, polyester of plaatmateriaal. Deze RVS drukknoppen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebben een perfecte veer- en klemtechniek. De drukknoppen kunnen niet vanzelf losgaan dankzij de borging. Deze RVS drukknoppen kunt u zowel aan de bovenkant als aan de zijkant door ons laten plaatsen in het doek. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig. De RVS uitvoering is zoutwaterbestendig waardoor ze niet gaan roesten en het een duurzame en mooie oplossing biedt voor de bevesting van een schaduwdoek. 

ADVIES IS OM DE WATERAFSTOTENDE EN WATERDICHTE DOEKEN MET DE TEFLON COATING NAAR BOVEN TE PLAATSEN. LOGO SHADOW COMFORT ZIT AAN DE ONDERZIJDE.

HET WATERDICHTE DOEK HEEFT EEN TEFLON COATING AAN DE BOVENZIJDE EN PU COATING AAN DE ONDERZIJDE. HET SCHADUWDOEK DIENT MET DE PU COATING AAN DE ONDERZIJDE TE WORDEN GEMONTEERD. (LOGO SHADOW COMFORT ZIT AAN DE ONDERZIJDE)

HET KAN VOORKOMEN DAT DE NADEN SOMS NIET HELEMAAL WATERDICHT ZIJN.

Het waterdichte schaduwdoek van Shadow Comfort met rechte zijden is rondom te monteren binnen een pergola of frame van balken of buizen. Het grote voordeel is dat u meer doekoppervlak (en dus meer schaduw) hebt ten opzichte van een schaduwdoek met gecurvde (ingesneden) zijden. Belangrijk is wel dat u voor voldoende afschot zorgt voor een goede afwatering.

Maatwerk waterdicht schaduwdoek met rechte zijden
Voor iedere situatie kunnen we voor u een schaduwdoek op maat maken. Boven een terras wordt er vaak een schaduwdoek met gecurvde zijden gekozen die op drie of vier hoeken strakgespannen wordt. Uiteraard bent u vrij in de maakwijze van uw schaduwdoek. Een schaduwdoek met rechte zijden dient u dan ook rondom op te spannen en niet alleen op vier hoekpunten.

Wilt u een waterdicht schaduwdoek in een frame bevestigen? Dan is een uitvoering met rechte zijden voorzien van zeilringen het juiste schaduwdoek op maat voor u. In een waterdicht schaduwdoek met rechte zijden worden naar keuze de ronde zeilringen om de 50 of 25 cm. geplaatst. Op deze manier kunt u het waterdichte schaduwdoek stevig bevestigen aan het frame middels elastieken. Ook is het mogelijk dat u de keuze maakt voor ovale zeilringen. Middels de patenbeugels (draaiknop) kunt u het doek makkelijk monteren en demonteren. Het schaduwdoek met rechte zijden is versterkt met een verstevigingsband en voorkomt eventueel het uitscheuren van de zeilringen. 

Montage waterdicht schaduwdoek met rechte zijden
We raden aan om de waterdichte / waterafstotende schaduwdoeken minimaal op 30˚ afschot te hangen om voor een goede afwatering te zorgen. Naast de bescherming tegen water filter het waterafstotende schaduwdoek natuurlijk ook de schadelijke UV straling. Waardoor u natuurlijk ook dankzij de impregnatie ook bij een kleine regenbui buiten kunt blijven zitten.

Online bestellen
Heeft u de juiste keuze gemaakt voor een maatwerk schaduwdoek met rechte zijden dan kunt u op onze website eenvoudig de prijs berekenen en online bestellen. Bijna iedere afmeting en model zijn mogelijk.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice