• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoeken waterdicht met zeilringen

Het waterdichte schaduwdoek van Shadow Comfort met rechte zijden is rondom te monteren binnen een pergola of frame van balken of buizen. Het grote voordeel is dat u meer doekoppervlak (en dus meer schaduw) hebt ten opzichte van een schaduwdoek met gecurvde (ingesneden) zijden. Belangrijk is wel dat u voor voldoende afschot zorgt voor een goede afwatering.

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Waterdicht

Lava White


Deze kleur heeft een fluweelpoederige en mooi intense uitstraling. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de waterdichte coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Urban Taupe


De Urban taupe kleur uit de Shadow Comfort collectie is een warme, bruine zand tint. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met veel andere tinten in verschillende interieurstijlen. Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de waterdichte coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Elephant Grey


Bent u op zoek naar een waterdicht doek in een mooie grijze kleur? De Elephant Grey heeft een sfeervolle uitstraling en valt makkelijk te combineren met zowel koele als warme tinten in verschillende interieurstijlen.  Aan de onderzijde zit een speciale PU coating, waardoor u er verzekerd van kan zijn dat het doek waterdicht is. Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de waterdichte coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Old Ocre


Oker is een warme tint geel die vooral vrolijkheid brengt in de ruimte. Het geeft een warme sfeer en is op veel manieren te combineren.
Tijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de waterdichte coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Soft Black


Zwart is op zichzelf staand al een blikvanger in uw tuin of terras. Zwart combineert heel goed met alle andere kleuren. Het zorgt voor een mooi contrast en zal andere kleuren alleen maar beter naar voren laten komenTijdens het productieproces wordt er uiterst zorgvuldig met deze stof omgegaan. Echter door de coating zowel aan de boven en onderzijde kunnen we niet helemaal voorkomen dat er wat vouwen zichtbaar zijn. De ervaring leert dat als u het doek met de waterdichte coating ophangt naar de grond toe dat na verloop van tijd de vouwen of oneffenheden bijna niet meer zichtbaar zijn.

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

De Shadow Comfort Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed", wat de beste manier is om stof te creëren met uitzonderlijke kleurechtheid en UV-bestendigheid. Deze methode brengt pigment in de kern van elk garen, voor langdurige, levendige kleuren.
Onze in de massa geverfde outdoorstof behoudt zijn rijke tinten en uiterlijk na jaren van zon, schoonmaken en slijtage. Dat betekent dat er geen vervaging of verkleuring optreedt, zelfs niet in ruwe buitenomgevingen.

Moeiteloos onderhoud van de natuurlijk vlekbestendige Olefin stoffen. De waterdichte Shadow Comfort Olefin stof biedt het ultieme op het gebied van onderhoudsgemak en vlekbestendigheid. Onze materialen zijn gemaakt van hydrofobe garens en stoten op natuurlijke wijze vocht, vuil en morsen af.

Vloeistoffen blijven op het oppervlak zitten in plaats van in de stof te absorberen. Hierdoor kunnen vlekken met minimale inspanning worden weggeveegd, in de meeste gevallen met alleen water en zeep. Zelfs hardnekkige vlekken op oliebasis kunnen met heavy duty worden aangepakt

Shadow Comfort Olefin stoffen zijn chloorbestendig, dus bestand tegen blootstelling aan chemicaliën in zwembaden en bubbelbaden, voor een superieure levensduur. Onze materialen zijn bestand tegen afbraak door chloor, broom en andere standaard ontsmettingsmiddelen.

Deze chemische tolerantie zorgt voor mooie, duurzame bekleding, tinten en afdekkingen in residentiële en commerciële wateromgevingen. De Shadow Comfort Olefin stoffen behouden hun integriteit zonder verkleuring of schade.

Shadow Comfort waterdichte stoffen bereiken een uitzonderlijke scheurweerstand en breuksterkte dankzij onze continue filamentgarenconstructie. In tegenstelling tot stoffen gemaakt van stapelvezels, worden onze eigen garens gesponnen als één doorlopende streng.

Dit vergroot de treksterkte van de stof aanzienlijk, waardoor scheuren, haken en gaten tijdens de productie en het dagelijks gebruik worden voorkomen. De Shadow Comfort Olefin stoffen hebben minimaal 50% hogere scheurweerstand vergeleken met standaard outdoor stoffen.

100% Europese productie en grondstoffen - Shadow Comfort's toewijding aan kwaliteits- en veiligheidsnormen!
De Shadow Comfort waterdichte Olefin stoffen worden met trots volledig in Europa geproduceerd om de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen te handhaven.  

100% milieuvriendelijk en duurzaam - Shadow Comfort's inzet voor het milieu
Bij Shadow Comfort vormt het milieubewustzijn de kern van onze stofontwikkeling en -productie. We streven ernaar innovatieve stoffen te leveren en tegelijkertijd onze voetafdruk te minimaliseren.

We hebben minder middelen gebruikt om een ​​beter product te maken. De Olefin stof is gemaakt met een van de lichtste materialen die beschikbaar zijn (deze stof drijft op water!), dus we hebben minder grondstoffen nodig om 1 m2 stof te maken. 

Onderhoudsinstructies:
De hoogwaardige Olefin stoffen zijn gemaakt om lang mee te gaan en ontworpen voor eenvoudig onderhoud. Het nemen van basisvoorzorgsmaatregelen verlengt de levensduur echter nog verder.

Volg deze tips om de duurzaamheid en het uiterlijk te behouden:
– Alleen aan de lucht drogen – Hang altijd droge stoffen op in plaats van ze in de machine te laten drogen om schade door overmatige hitte te voorkomen.
– Beschermd opslaan – Bescherm ongebruikte stoffen tegen zonlicht, regen, sneeuw en andere elementen die materialen na verloop van tijd kunnen aantasten.
– Vermijd reflecterende oppervlakken – Plaats het apparaat niet naast reflecterend metaal of glas dat de stralen kan bundelen en voortijdige slijtage kan veroorzaken.
– Geen verwarmingselementen – Plaats het apparaat niet direct op apparaten die warmte genereren waardoor de vezels kunnen worden afgebroken.

Neem contact op met ons team als u vragen heeft over het verzorgen en reinigen van de Shadow Comfort Olefin-stoffen. Wij zijn hier om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat u het meeste uit onze materialen haalt.

Shadow Comfort Olefin 5-jarige stofgarantie:
Shadow Comfort biedt 5 jaar garantie tegen het onbruikbaar worden van de stof als gevolg van kleur- of sterkteverlies onder de volgende omstandigheden:

1.Olefin-stoffen moeten correct worden geïnstalleerd en het onderhoud ervan moet de instructies en aanbevelingen van de fabrikant volgen. Garantie geldt niet indien schade het gevolg is van verkeerd gebruik, perforaties, krassen op voorwerpen die geen functie hebben die verband houdt met die van de stof en ongelukken, nalatigheid, vandalisme of extreme natuurverschijnselen.
2. Het defect moet binnen 15 dagen na het ontstaan ​​schriftelijk worden gemeld.

Voordelen waterdichte Shadow Comfort Olefin schaduwdoeken:
* Hoge UV bescherming
* Weefselgewicht 210 gr/m2
* Waterdicht door speciale coating
* Speciale productie rollen op 3,20 m breed (normale rolbreedte 1,60 m)
* 100% recyclebaar / mileuvriendelijk
* extreem vuilafstotend
* Europese kwaliteit
* Verkleurt niet
* Geen hinderlijke parasolvoet
* prijstechnisch gunstige zonwering

Nadelen waterdichte schaduwdoeken:
* altijd schuine afloop van minimaal 30 cm. per meter diepte
* Een kleine "oneffenheid" in weving in het doek kan voorkomen. Hier zal het doek niet op doorlekken. Bij deze duurdere hoogwaardige stoffen is een kleine tolerantie algemeen toelaatbaar in de zonweringsindustrie.
juiste montage is zeer belangrijk
* doorlekken naden kan voorkomen
* doordat er minder rek op deze stof zit kunnen de naden in de hoek plooien
* warmte blijft langer onder het schaduwdoek hangen

Waterdichte coating Outdoor Olefin stof:
De Shadow Comfort Olefin outdoor stof is voorzien van een coating laag. Doordat de stoffen verwerkt worden in onze productie kan het voorkomen dat er in deze stoffen lichte vouwen/strepen ontstaan. Dit zijn geen beschadigingen die de waterdichte coating aan zullen tasten. De ervaring leert dat wanneer u de harmonicadoeken enige tijd buiten laat hangen deze zogenaamde strepen niet meer zichtbaar zijn. De doeken zullen hoofdzakelijk alleen aan de bovenzijde deze "strepen" vertonen.

Ronde zeilringen
|Bij gebruik van ronde zeilogen kunt u het waterdichte zeil met rechte zijden middels elastieken bevestigen aan de constructie.

zeilring rond 16 mm

Ronde zeilring binnendiameter 16 mm.

.Ovale Zeilringen i.c.m. tourniquet/patentbeugel
Indien u kiest voor een ovale zeilring gaat dit altijd in combinatie met de tourniquet. De ovale zeilring die in het doek bevestigd zit, wordt over de tourniquet geschoven. Wanneer u de tourniquet een kwartslag draait, houdt deze het shadow comfort doek vast achter de tourniquet. Ovale ogen worden 3 cm hart op hart oog uit de rand van het verandadoek of verandazeil ingeslagen. Voor deze toepassingen wordt een Polypropyleen band van 6 cm. gebruikt om de ovale zeilring in te slaan.

Inmeten: Bij gebruik van ovale ogen met patentbeugels is het gebruikelijk h.o.h. palen te meten. Minimale ruimte die nodig is voor tourniquets is 6-7 cm. 

ovale zeilring

ovale zeilring

Tourniquet
Tourniquets worden ook wel patentbeugels of draaisluitingen genoemd. De tourniquet heeft dezelfde ovale vorm als de ovale zeilring. Ze worden gebruikt ter bevestiging van een schaduwdoek, verandadoek of verandazeil aan een vaste structuur. Bij de producten van Shadow Comfort gebruiken we alleen maar de kunststof patentbeugels. De patentbeugel wordt gecombineerd met een ovale zeilring met een afmeting 42x22 mm.  

Tourniquet / patentbeugel

Tenax Loxx sluitingen
Een Tenax Loxx sluiting is breed toepasbaar. Met deze RVS drukknoppen bevestigt u niet alleen doek op doek maar kunt u deze ook gebruiken op hout, polyester of plaatmateriaal. Deze RVS drukknoppen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebben een perfecte veer- en klemtechniek. De drukknoppen kunnen niet vanzelf losgaan dankzij de borging. Deze RVS drukknoppen kunt u zowel aan de bovenkant als aan de zijkant door ons laten plaatsen in het doek. Hiervoor is speciaal gereedschap nodig. De RVS uitvoering is zoutwaterbestendig waardoor ze niet gaan roesten en het een duurzame en mooie oplossing biedt voor de bevesting van een schaduwdoek. 

HET WATERDICHTE DOEK IS VOORZIEN VAN WATERDICHTE COATING. HET SCHADUWDOEK DIENT MET DEZE WATERDICHTE COATING AAN DE ONDERZIJDE TE WORDEN GEMONTEERD. (LOGO SHADOW COMFORT ZIT AAN DE ONDERZIJDE)

HET KAN VOORKOMEN DAT DE NADEN SOMS NIET HELEMAAL WATERDICHT ZIJN.

Het waterdichte schaduwdoek van Shadow Comfort met rechte zijden is rondom te monteren binnen een pergola of frame van balken of buizen. Het grote voordeel is dat u meer doekoppervlak (en dus meer schaduw) hebt ten opzichte van een schaduwdoek met gecurvde (ingesneden) zijden. Belangrijk is wel dat u voor voldoende afschot zorgt voor een goede afwatering.

Maatwerk waterdicht schaduwdoek met rechte zijden
Voor iedere situatie kunnen we voor u een schaduwdoek op maat maken. Boven een terras wordt er vaak een schaduwdoek met gecurvde zijden gekozen die op drie of vier hoeken strakgespannen wordt. Uiteraard bent u vrij in de maakwijze van uw schaduwdoek. Een schaduwdoek met rechte zijden dient u dan ook rondom op te spannen en niet alleen op vier hoekpunten.

Wilt u een waterdicht schaduwdoek in een frame bevestigen? Dan is een uitvoering met rechte zijden voorzien van zeilringen het juiste schaduwdoek op maat voor u. In een waterdicht schaduwdoek met rechte zijden worden naar keuze de ronde zeilringen om de 50 of 25 cm. geplaatst. Op deze manier kunt u het waterdichte schaduwdoek stevig bevestigen aan het frame middels elastieken. Ook is het mogelijk dat u de keuze maakt voor ovale zeilringen. Middels de patenbeugels (draaiknop) kunt u het doek makkelijk monteren en demonteren.

Montage waterdicht schaduwdoek met rechte zijden
We raden aan om de waterdichte schaduwdoeken minimaal op 30˚ afschot te hangen om voor een goede afwatering te zorgen. Naast de bescherming tegen water filter het waterafstotende schaduwdoek natuurlijk ook de schadelijke UV straling. Waardoor u natuurlijk ook dankzij de impregnatie ook bij een regenbui buiten kunt blijven zitten.

Online bestellen
Heeft u de juiste keuze gemaakt voor een maatwerk schaduwdoek met rechte zijden dan kunt u op onze website eenvoudig de prijs berekenen en online bestellen. Bijna iedere afmeting en model zijn mogelijk.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice