• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Schaduwdoek paal plaatsen? Zo doe je dat!

Geplaatst: 28-09-2023

Categorie: Schaduwdoeken

Een schaduwdoek kun je op verschillende manieren vastmaken. Denk aan de bevestiging aan een gevel, balkon of schutting. Daarnaast kun je gebruikmaken van een paal als bevestigingspunt. Geef jij de voorkeur aan laatstgenoemde optie en vraag je je af hoe je de schaduwdoek paal het beste kunt plaatsen? In onderstaande handleiding vertellen we wat je nodig hebt en leggen we stap voor stap uit wat je kunt doen om jouw schaduwdoek stevig vast te maken.

Benodigdheden bij bevestigen van een schaduwdoek aan een paal

Het bevestigen van een schaduwdoek aan een paal is geen hogere wiskunde. Maar, zoals met veel dingen, heb je wel het juiste gereedschap nodig. Een goed begin is namelijk het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de juiste producten in huis haalt.

Wat heb je nodig om een schaduwdoek te bevestigen aan een paal?

 

 

Stappenplan paal voor schaduwdoek plaatsen

Heb je alle benodigdheden in huis? Dan is het tijd om de schaduwdoek paal te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat je dit op de juiste manier doet, volg je de volgende 5 stappen:

  1. Kies de locatie
  2. Graaf een gat
  3. Plaats de paal en zorg voor voldoende tegendruk
  4. Vul het gat met aarde of betonmix
  5. Bevestig het schaduwdoek aan de paal

We lichten de stappen hieronder graag verder voor je toe.  

 

 

Stap 1. Kies de locatie

In principe kan een paal voor een schaduwdoek overal geplaatst worden. Let er wel op dat de paal niet in de weg staat en geen doorgangen belemmert. Kies daarnaast een plek die vrij is van obstakels.


Stap 2. Graaf een gat

Graaf, bij voorkeur met een grondboor, een gat in de grond. Houd een diepte van ongeveer 80 cm aan en een diameter van ±10 cm.

Stap 3. Plaats de paal en zorg voor voldoende tegendruk

Zet de paal in het gat en vul het gat. Om ervoor te zorgen dat de paal ook in de wind stevig verankerd blijft, is het raadzaam om de paal een klein beetje schuin te zetten. Zorg ervoor dat de paal een hellingshoek van 10 tot 15 graden heeft. Dit geeft tegendruk.

Stap 4. Vul het gat met aarde of betonmix

Vul het gat met aarde of een betonmix voor een extra stevige montage. Stamp de grond vervolgens goed aan zodat de paal niet meer kan bewegen. Bij het gebruik van betonmix wacht je de aangegeven tijd op de verpakking zodat het beton is uitgehard. Vervolgens werk je dit af met een laag aarde.  

 

 

Stap 5. Bevestig het schaduwdoek aan de paal

Boor een gat in de paal en schroef een bout met oog of een RVS plaat met oog aan de paal. Bevestig het doek vervolgens aan de paal met de spanschroef of de karabijnhaak. Span het schaduwdoek goed aan.

Waarop letten bij het plaatsen van een schaduwdoek paal?

Wil je het maximale uit je schaduwdoek halen? Lees dan onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Zo weet je precies waar je op moet letten als je de paal gaat plaatsen.

Welke paal kan ik gebruiken voor een schaduwdoek?

Om een schaduwdoek stevig te bevestigen, raden wij aan om een paal van behandeld hout te plaatsen, van minimaal 9x9 cm. De Robiniahouten palen zijn zeer geschikt voor het monteren van een schaduwdoek. 

Hoe diep moet een paal in de grond voor een schaduwdoek?

Ons advies is om de schaduwdoek paal minimaal 80 cm in de grond te plaatsen.

In welke hoek moet de paal staan?

Een schaduwdoek paal kun je het beste schuin plaatsen, met een hellingshoek van 10 tot 15 graden. Dit geeft voldoende tegendruk in de wind.

 

Schaduwdoek ergens anders aan bevestigen?

Een paal zorgt niet alleen voor een stevige bevestiging, maar geeft ook een trendy uitstraling aan je schaduwdoek. We kunnen ons daarom voorstellen dat je voor een paal kiest als bevestigingspunt. Maar dit hoeft niet. Schaduwdoeken zijn zeer veelzijdig. Lees onze blog schaduwdoek ophangen om te zien hoe je een schaduwdoek ook aan een gevel, balkon of schutting kunt vastmaken.

Heb je na het lezen van ons stappenplan nog vragen over schaduwdoeken of de bevestiging ervan? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via info@vdenettenverkoop.nl of bel +31(0)493-493491.

 

Blog overzicht