• Maatwerk
 • Direct contact
 • Snelle levering

Kattennet bevestigen: stappenplan + tips

Geplaatst: 16-01-2024
Door: Roy

Categorie: Netten

Overweeg je een kattennet te bevestigen zodat jouw kat veilig kan genieten van de buitenlucht op jouw balkon of in de tuin? In deze praktische handleiding lees je hoe je stap voor stap een kattennet plaatst op een balkon of aan de schutting in je tuin. Ontdek ook waarom een kattennet belangrijk is, wat je hiervoor nodig hebt en lees handige tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kattennet.

Waarom een kattennet bevestigen?

Het bevestigen van een kattennet op je balkon of in je tuin biedt veel voordelen, zowel voor de veiligheid van je kat als voor een positieve relatie met je buren. Allereerst garandeert een kattennet de veiligheid van je kat door te voorkomen dat deze van grote hoogtes valt of ontsnapt naar drukke straten.

Daarnaast beschermt het kattennet tegen schade aan tuinmeubelen, bloemen en planten van de buren en voorkomt het dat jouw kat hier ontlasting achterlaat. Bovendien voorkomt het dat je kat lokale vogels en vissen lastig valt, wat weer goed is voor de natuur. Kortom, door een kattennet te bevestigen, bied je je kat een veilige buitenomgeving en voorkom je mogelijke overlast voor de buren.

Benodigdheden bij het bevestigen van een kattennet

Voor een veilige buitenomgeving voor je kat zijn de juiste benodigdheden belangrijk. Hier zijn enkele bevestigingsmaterialen voor het moeiteloos bevestigen van een kattennet op balkons, in tuinen of aan schuttingen:

 • Pluggen & haken: voor stevige bevestiging aan muren of schuttingen en een betrouwbare ondersteuning.
 • Kabelbinders of tiewraps: gebruik kabelbinders als alternatief voor boren. Dit is ideaal voor balkons en eenvoudig te gebruiken voor snelle en nauwkeurige bevestiging.
 • Staaldraden, spanners & toebehoren: optimaal spannen van staaldraden voor een recht hangend kattennet. Gebruik draadspanners in combinatie met staaldraadklemmen of kies voor vooraf gemaakte lussen met een speciale tang.
 • TIR rubbers & spanelastieken: deze rubber en elastiek hulpmiddelen zorgen voor een veilige en elastische bevestiging van het kattennet.
 • Reparatiekoord: het reparatiekoord wordt voornamelijk gebruikt voor reparatie of bevestiging van het kattennet aan de constructie.
 • Overspannen of nettenstrook kattennet: kies tussen het volledig overspannen van de tuin of een nettenstrook vanaf de schutting, afhankelijk van jouw voorkeur.
 • Extra benodigdheden zoals beugels of hoekprofielen: voor een nettenstrook bieden beugels en ijzeren hoekprofielen extra stabiliteit en ondersteuning.

Een voordeel van kattennetten is dat ze eenvoudig op maat zijn te knippen. Zo ben je flexibel om het kattennet aan te passen aan de specifieke afmetingen van je balkon of tuin voor een strakke afwerking.

Vaak zijn ze makkelijk te bevestigen, maar vraag altijd eerst om toestemming aan de verhuurder als je gaat boren. Als dat niet kan, zijn er ook netten die je kunt bevestigen zonder te boren, bijvoorbeeld met touwen en telescoopstangen. Zo maak je je balkon of tuin veilig voor je kat zonder gedoe.

 

 

Kattennet op balkon bevestigen

Overweeg je een kattennet op je balkon te bevestigen? Volg dit eenvoudige stappenplan om ervoor te zorgen dat je kat veilig van het balkonleven kan genieten.

Stap 1. Meet je balkon op

Laten we beginnen met het meten van de ruimte op je balkon. Dit helpt je bij het kiezen van het juiste kattennet, zodat het perfect past.

Stap 2. Controleer gaten en openingen

Controleer je balkon zorgvuldig op gaten of openingen waar je kat doorheen zou kunnen glippen. Katten zijn erg slim en kunnen zich door kleine ruimtes wringen.

Stap 3. Kies het geschikte kattennet

Kies een kattennet dat is gemaakt van goede materialen, zoals nylon of polyester. Zorg ervoor dat het net stevig is en geschikt is voor buiten.

Stap 4. Span het kattennet

Span het kattennet lichtjes en voorzichtig over je balkon. Zorg ervoor dat het hoog genoeg is, zodat je kat niet over de rand kan springen. Bevestig het net goed om een veilige barrière te creëren.

Stap 5. Bevestigen zonder boren

Als je niet wilt of kunt boren, overweeg dan om het kattennet aan de muur te bevestigen met kabelbinders.

Kattennet bevestigen aan schutting

Wil je je tuin omtoveren tot een veilige speelplaats voor je kat? Volg deze simpele stappen om een kattennet te bevestigen aan je schutting.

Stap 1. Meet de schutting op

Begin met het meten van de lengte en hoogte van je schutting. Deze afmetingen bepalen welk formaat kattennet je nodig hebt.

Stap 2. Kies het geschikte kattennet

Kies een kattennet dat geschikt is voor buitengebruik en dat perfect past bij de afmetingen van je schutting. Overweeg stevige materialen zoals nylon of polyester.

Stap 3. Bevestiging met beugels of staalkabel/koord

Plaats de kattennet beugels stevig in de grond op gelijke afstand van elkaar. Deze beugels vormen de essentiële basis voor elk kattennet. Zorg ervoor dat ze stevig verankerd zijn om de spanning van het kattennet te dragen. Kies je liever voor de eenvoudige methode? Gebruik dan een staalkabel of het bij het net geleverde koord om het kattennet aan de schutting te bevestigen.

Stap 4. Span het kattennet

Dan volgt tot slot het plaatsen van de kattennetten zelf. Zorg ervoor dat de netten goed worden bevestigd en lichtjes gespannen worden uitgerekt. Let goed op eventuele openingen.

Vergeet niet om regelmatig controles uit te voeren op het kattennet. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit en controleer eventuele losse stukjes. Op deze manier kan je met een gerust hart genieten van de tijd die je kat veilig doorbrengt in de buitenruimte.

Waar op letten bij het kopen van een kattennet?

Een goed kattennet aanschaffen kan een lastige uitdaging zijn. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, kijk dus goed welke maat jij nodig hebt. Of je nu een balkon of tuin hebt, het kiezen van het juiste kattennet is belangrijk voor de veiligheid van je kat en jouw gemoedsrust.

Hier zijn enkele dingen om te onthouden bij het kiezen van het perfecte kattennet.

 • Type net: overweeg het type net dat past bij jouw specifieke behoeften, zoals een transparant net voor een subtiele uitstraling in de tuin. Sommige netten hebben draadversterking voor extra duurzaamheid. Je kat mag natuurlijk niet door het net heen kunnen bijten.
 • Materiaal: kies het liefst voor een kattennet van sterk materiaal zoals nylon of polyester. Dit materiaal zorgt voor flexibiliteit en stevigheid.
 • Maasgrootte: let op de grootte van de mazen, vooral als je een kleine volwassen kat hebt. Een maas van ongeveer 2 tot 4 cm wordt aanbevolen om te voorkomen dat katten erdoorheen kunnen gluipen. Gebruik je het net voor een kitten? Zorg er dan voor dat de mazen nog kleiner zijn. Bij oudere of mollige katten is een maasgrootte van circa 5 centimeter voldoende.
 • Afmetingen: bekijk zorgvuldig de beschikbare maten van de kattennetten en kies de juiste maat voor jouw tuin of balkon.
 • Bevestiging: denk na over het bevestigingssysteem, zoals het gebruik van kabelbinders, tiewraps of andere methoden die passen bij jouw voorkeuren en behoeften.
 • Hoogte: denk goed na over de hoogte van het net. Het net moet voldoende hoog zijn om te voorkomen dat je kat er overheen kan springen of klimmen.
 • Toegang: zorg voor een veilige toegang voor je kat. Overweeg het gebruik van een kattenluik of het creëren van een speciale opening in een raam of deur.
 • Toezicht: hoewel een kattennet bescherming biedt, blijft toezicht belangrijk. Zelfs met een net kan je kat in potentieel gevaarlijke situaties terechtkomen. Houd dus altijd een oogje in het zeil.

Tot slot is bij het kopen van een kattennet de duurzaamheid van groot belang, aangezien het net blootgesteld zal worden aan verschillende weersomstandigheden. Zorg er daarom voor dat het net bestand is tegen Uv-licht en vocht.

Hulp nodig bij het kiezen van een kattennet?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een kattennet? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Voor algemene vragen kun je ons bereiken via info@vdenettenverkoop.nl. We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 08:30 en 17:00 uur, op telefoonnummer (+31) (0)493-493491.

We helpen je graag om ervoor te zorgen dat je kat veilig kan genieten van het balkon of de tuin!

 

 

Blog overzicht