• Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Zwembadzeil

Zwembadzeil als afdekking van uw zwembad nodig? Gedurende de herfst, winter en lente is het verstandig uw zwembad af te dekken met een zwembadzeil.

Waterdoorlatend of waterdicht zwembadzeil?

Nettenverkoop biedt zwembadafdekking in alle soorten en maten, maar een belangrijke keuze die u moet maken is het kiezen van een waterdoorlatende of waterdichte afdekking. Beide hebben hun voordelen en een eigen karakter plus onderhoud. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en informatie van onze hoogwaardige producten. 

Alle zwembadzeilen worden in onze eigen zeilmakerij voor u op maat gemaakt.

Zwembadafdekkingen online kopen bij Nettenverkoop

Waterdoorlatend HDPE zwembadzeil

De Shadow Comfort waterdoorlatende zwembadzeilen zijn uniek in de markt. Deze zijn waterdoorlatend maar door de hoge schaduwfactor uitermate geschikt als zwembadzeil. Deze hoge schaduwfactor voorkomt algengroei in het zwembad en is daarom zeer belangrijk.

De HDPE Shadow Comfort zwembadafdekkingen worden vervaardigd uit tapefilament of monofilament. Combinaties hiervan maken het mogelijk om vele marktsegmenten te bedienen. Al het filament wordt middels speciale machines met een stiksteek aan elkaar gebreid. Vervolgens worden deze door warmte gefixeerd, wat de maatvastheid en consistentie verbetert en ervoor zorgt dat het gaas tijdens de fabricage plat blijft liggen.

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Het weren van warmte heeft echter vooral te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Waterdichte PVC zwembadzeilen

Winterafdekkingen voor zwembaden zijn in diverse varianten mogelijk. Naast de waterdoorlatende Shadow Comfort zwembadafdekkingen bieden we ook PVC waterdichte zwembadzeilen aan. Zodoende kan het zwemseizoen ook verlengd worden. Voor het merendeel gebruikt men het zwembad in de winter niet meer en wordt het zwembad op tijd winterklaar gemaakt. Een goede winterafdekking mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Indien u uw zwembad goed schoon wilt houden is een zwembadafdekking zeker aan te bevelen. Deze waterdichte zwembadafdekkingen houden niet alleen uw zwembad schoon maar houden ook de warmte vast. Wat natuurlijk scheelt in uw energiekosten. Bladeren en takken worden door deze winterafdekkingen effectief uit het water wordt geweerd. Daarnaast wordt voorkomen dat het zwembadwater negatief wordt beïnvloed door weersinvloeden.

Belangrijk bij het bestellen voor een zwembadafdekking op maat is dat u een juiste tekening met exacte maatvoeringen aan ons doorgeeft. Op deze manier bent u er zeker van dat de afdekking goed aansluit op uw zwembad.

Om waterzakken te voorkomen kunnen we een gaasstrook maken over de gehele lengte van het PVC zwembadzeil.

Aanbod zwembadafdekkingen Van den Eijnde Nettenverkoop:

Bestel direct 

Voordelen zwembadzeil

  • Energiebesparend door het langer vasthouden van de warmte
  • Geen waterzakken
  • Vergroot veiligheid voor kinderen en dieren
  • Vermindering van algengroei
  • UV-gestabiliseerd
  • Makkelijk in onderhoud
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Zwembadzeil op maat

Zoekt u een zwembadzeil of zwembadafdekking op maat? Van den Eijnde Nettenverkoop helpt u graag verder. In ons assortiment vindt u diverse zwembadzeilen of zwembadafdekkingen waarbij maatwerk mogelijk is. In ons eigen atelier maken wij uw zwembadzeil geheel op maat. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden, bij Van den Eijnde Nettenverkoop is vrijwel elke afmeting te realiseren. Meer informatie over onze maatwerk zwembadzeilen vindt u op onze website. 

Zwembadzeil waterdicht maatwerk 

Zwembadzeil waterdoorlatend maatwerk

Advies zwembadzeilen en zwembadafdekkingen

Komt u er nog niet uit en heeft u advies nodig van onze specialisten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze zodat u jarenlang van een kwalitatief zwembadzeil kunt genieten. Van den Eijnde Nettenverkoop, dé specialist op het gebied van zwembadzeilen en zwembadafdekkingen. 

CONTACT

 

Zwembadzeil foto's

 

Dit zwembad ligt er ook tijdens de wintermaanden goed afgedekt bij. Meer foto's van zwembadzeilen.

zwembadzeil waterdicht