Nettenverkoop is de webshop van Van den Eijnde Nettenverkoop B.V.

Montage instructies

Beschrijving

MONTAGE INSTRUCTIE SHADOW COMFORT SCHADUWDOEK

Het ontwerp en de installatie kunnen door iedereen worden gedaan door simpelweg de voorzorgsmaatregelen en basisregels te volgen die we hieronder voor u zo duidelijk mogelijk zullen specificeren.

1) Bepaal de positie
Het is belangrijk dat u exact bepaalt waar u het Shadow Comfort schaduwdoek gaat plaatsen voordat u begint met installeren.

Belangrijk is om rekening te houden met onderstaande punten:

- Afmeting schaduwdoek + op elke hoek minimaal 25 cm. t.b.v. de spanmarge
- Hoogte van openslaande deuren
- Sterkte van de constructie van de bevestigingspunten (stenen muur of bijvoorbeeld hout)
- Mogelijkheden voor het plaatsen van bevestigingspalen indien nodig
- Stand van de zon; op verschillende tijdstippen

2) Bepaal de definitieve bevestigingspunten
Leg het schaduwdoek uit waar u de schaduw wilt hebben en kies de meest ideale bevestigingspunten voor de hoeken. Zoals een muur, paal of bijvoorbeeld een boom. Belangrijk is dan ook dat het stevige bevestigingspunten zijn en dat deze naar het midden van het schaduwdoek wijzen. Dit gezien de kracht die vanuit het midden van het doek naar de bevestigingspunten gaat.

Tussen elke hoek van het schaduwdoek en het bevestigingspunt dient u rekening te houden met minimaal 25 cm. extra spanmarge. Meet van bovenaf gezien in het platte vlak. Met een RVS ketting of koord kunt u de afstand van een bevestigingspunt tot schaduwdoek verlengen. Advies om dit te beperken tot maximaal +/- 120 cm.

Waterdichte schaduwdoeken
Hang het schaduwdoek schuin op afschot van 30%. Advies om rekening te houden met een hoogteverschil van 30 cm. per 1 m doeklengte, zodat het regenwater goed afloopt. Ten alle tijden dient u de vorming van waterzakken te voorkomen.

Waterdoorlatende schaduwdoeken
Deze waterdoorlatende schaduwdoeken kunnen zowel schuin als horizontaal worden opgehangen. U kunt met deze waterdoorlatende schaduwdoeken meerdere speelse variaties creëren. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een vierkant doek 1 diagonaal hoog en de andere laag bevestigen zodat er en hypar/zadeldak onstaat.

3) Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen
De shadow Comfort specialisten hebben voor u speciale RVS bevestigingssets samengesteld welke geschikt zijn voor de driehoekige, rechthoekige of vierkante schaduwdoeken. Voor de kleinere schaduwdoeken tot 4 meter kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de set met spanschroeven M8. Het advies is om voor de grotere schaduwdoeken vanaf 4 meter te kiezen voor de bevestigingsset met spanschroeven van M10.

Gebruik van palen
Indien u één of meerdere palen als bevestigingspunt nodig hebt kunt u kiezen voor een stevige paal. Gebruik een paal van minimaal 9x9 cm. en een lengte van 3 meter. Met het aluminium railsysteem van Shadow Comfort kunt u heel eenvoudig de hoogte van het schaduwdoek verstellen. Wij adviseren de paal ongeveer 80 cm. in de grond te plaatsen met een grondboor. Palen plaatst u bij voorkeur 10 tot 15 graden schuin. Een stevige boom kan daar ook voor gebruikt worden. 

Fundering - beton
Wij adviseren om de palen in (snel)beton te storten. U graaft een gat van +/- 40x40 cm. en 80 cm. diep uit op de plek waar de paal de grond in gaat. Leg onder in het gat een dikke stoeptegel of een laag van 10 cm. kiezels. Vervolgens mengt u het beton volgens de instructie op de verpakking en plaatst u de paal schuin onder een hoek van 10 to 15 graden schuin weg t.o.v. het midden van het schaduwdoek. 

4) Installatie schaduwdoek
Belangrijk is dat alle bevestigingspunten naar het midden van het schaduwdoek wijzen. Dit i.v.m. de trekkracht die op het doek komt te staan. U kunt het doek eerst tijdelijk met een koord vastmaken, zodat u de juiste lokatie en de lengte van de RVS ketting kunt bepalen. Houd het schaduwdoek met bijv. 2 personen even in positie. Met de bevestigingskatrolset van Shadow Comfort kunt ten alle tijden het doek in een handomdraai vastzetten of demonteren. Bij deze set zit standaard 4 meter koord. 

Bevestiging van uw schaduwdoek
Begin met het vastmaken van de eerste 2 hoeken. Klik bijvoorbeeld een karabijnkaak aan het vaste bevestigingspunt en aan een hoek van het schaduwdoek. Afhankelijk van de afstand kunt u er altijd nog een RVS ketting tussen plaatsen. Bij de laatste hoek (bij vierkant de laatste 2 hoeken aan dezelfde zijde) plaatst u een spanschroef M8 of M10 tussen het bevestigingspunt en het doek. Draai de spanschroef helemaal open(zodat deze de grootste lengte heeft), bevestig deze en draai het dan aan. Makkelijk om hierbij een schroevendraaier te gebruiken voor het hefboomeffect. De ruimte tussen het bevestigingspunt en het doek is bepalend of u kunt volstaan met een karabijnhaak of spanschroef of dat u een extra RVS ketting nodig hebt. Voordeel van een RVS ketting is dat u het schaduwdoek eenvoudig een oogje strakker kunt zetten.

Complete RVS AISI 316 bevestigingsset voor het bevestigen van een driehoek Shadow Comfort Schaduwdoek:

– 3x RVS Spanschroef M8x120 / M10x155
– 3x RVS Karabijnhaak M8x80
– 3x RVS plaat met oog
– 1x RVS Ketting 2 meter

of

Complete RVS AISI 316 bevestigingsset voor het bevestigen van een vierkant of rechthoek Shadow Comfort Schaduwdoek:

– 2x RVS Spanschroef M8x120 / M10x155
– 6x RVS Karabijnhaak M8x80
– 4x RVS Plaat met oog
– 1x RVS ketting 2 meter

Ideaal is om te kiezen voor de Shadow Comfort katrolset:
Het katrolsysteem van Shadow Comfort is ideaal voor situaties waarbij men het schaduwdoek vaak opspant en in een handomdraai weer kan verwijderen. Hierbij kunt u denken aan horeca, kinderdagverblijven of andere windgevoelige plaatsen. Een set is geschikt voor 1 montagepunt.

PER SET:
* 1 x Een stevige katrol uitgevoerd met RVS onderdelen welke middels de snapsluiting (musketonhaak) eenvoudig kan worden vastgezet aan de paal
* 1 x Karabijnhaak M4x40 (voor bevestiging katrol aan de plaat met oog)
* 1 x Snapsluiting (musketonhaak) om het doek eenvoudig te monteren of demonteren
* 1 x Clamcleat om het touw eenvoudig vast te zetten of los te maken. Deze toepassing is bekend uit de water- / zeilsport
* 4 meter zwart weersbestendig koord met een diameter van 6 mm.

OPTIONEEL VOOR BEVESTIGING AAN DE PAAL OF MUUR

* 1 x Plaat met oog 8 mm. rvs OF 1 x Bout met oog voor Paal rvs

Afhankelijk van de situatie kunt u bepalen hoeveel katrol systemen u nodig hebt.Voor bevestiging aan een muur zou u ook bijvoorbeeld een plaat met oog en een karabijnhaak M8x80 kunnen gebruiken.

5) Ophangen onder spanning
Span het schaduwdoek goed strak zodat de wind er weinig vat op heeft. De vouwen die door de verpakking in het doek zijn gekomen gaan er na een aantal weken vanzelf uit. 

- Controleer regelmatig de spanschroeven en span na
- Advies om het schaduwdoek buiten te gebruiken van maart t/m september
- Bij windkracht 5+ adviseren we het schaduwdoek te demonteren
- Plaats geen BBQ, terrasverwarmer of open vuur dichtbij of onder het doek
- Het gebruik van bepaalde chemicaliën kan de levensduur van het doek aantasten
- Waterdoorlatende doeken kunt u eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel en groene zeep
- Stop waterdoorlatende schaduwdoeken niet in wasmachine
- U dient alle doeken droog op te bergen

Met bovenstaande instructies kunt u zorgeloos genieten van uw Shadow Comfort producten.

Toebehoren bij dit product

shadesail_shadow_comfort_1738 shadow_comfort_bevestigingsmaterialen
3w Media